Vad tar jag med mig efter retreatet i Indien?

Små förändringar ger stor effekt

Det har tagit mig några veckor att fullt ut landa och komma tillbaka i vardagen hemma igen efter veckorna på det ayurvediska cleansingretreatet.

Det är egentligen först nu jag börjar få luft i kalendern igen

”Luften” i kalendern jag hade när jag kom hem bokades snabbt upp av både nya klienter och företagsuppdrag. Jättehärligt med flödet … men efter två veckor med enbart fokus på mig själv blev det en stor kontrast.

Det var jättehärligt att bara få vara och få följa med varje dag precis som den var. Förutom måltider, behandlingar, yoga&mindfulness, workshops … så spenderade jag flera timmar varje dag på bokläsning, vandringar på stranden, vila i både skuggan och på rummet. Det gick fort att vänja sig. Ska försöka prioritera in mer sån här tid hemma. Bara-vara-tid för mig själv.

Behovet av luft och andrum i vardagen …

… är något jag inte längre kan prioritera bort. När jag ger mig det blir jag så mycket mer fokuserad och effektiv. Känner större glädje och energi. Och har lättare för att ”hamna” i flödet där det känns enkelt och lätt.

Under resan läste jag flera böcker

Kan inte minnas när jag senast gjorde det. Har alltid älskat att läsa. Men är något som jag längs vägen har prioriterat bort. Tar med mig att i vardagen fortsätta prioritera tid för att läsa. Ett sätt för mig att koppla av och även bort bruset.

För att påbörja utrensningen och ”städningen” av kroppen ….

… och för att få bästa resultat av reatretet – rekommenderades vi att bland annat avstå kaffe, vitt socker, alkohol och animaliska produkter 1-2 veckor innan retreatet.

Detta följde jag. PH-värdet på urinen gick från att vara “mycket” surt till nästintill basiskt. Helt fantastiskt. Och detta skedde efter bara två veckors frånvaro av ovan fyra “triggers” och utan att jag tillförde något annat. Det intressanta var att redan innan jag åkte iväg så hade läkningsprocessen satt igång. Små skavanker som började självläka. Alldeles av sig själv. Små förändringar gör stor skillnad.

Läkningen fortsatte på plats. Och det var fantastiskt att få lyssna på de andra deltagarnas berättelser både om sig själva och om andra som de kände till och där förändringen och läkningen blivit stor efter några veckor på denna plats.

Daglig meditation och yoga

Så underbart. Kropp och själ njuter. Meditationen gör jag sedan många år tillbaka. Fortsätter nu att även göra lite yoga utifrån träningsprogrammet jag fick med de övningar som är extra bra för mig. Hellre några få övningar några gånger i veckan … istället för att inte göra det alls.

Att även vara medveten kring det jag äter …

Det är flera år sedan jag var på en Ayurvedisk konsultation första gången. Fick redan då enkla små justeringar i kosten som jag ser har gett effekt långsiktigt. Fortfarande. Men en del ”justeringar” har jag tappat bort och som jag nu ska försöka ta vidare igen. T ex havregrynsgröten som vi fick och som var helt fantastisk! Recept kommer.

Tacksam för puffen att komma igång med gröten igen även hemma plus alla nyttiga gottigheter som vi fick i den på retreatet. Hade prioriterat bort den … för jag tyckte det var för ”jobbigt” att diska grötkastrullen. Hur jobbigt är egentligen det?

Man behöver inte åka till Indien för att få dessa insikter

Men genom att få en välgörande time out skapades det utrymme för reflektion. Då fick insikterna möjlighet att tränga igenom bruset. Vardagliga små saker som jag egentligen ”redan vet” men som är lätta att tappa bort i det dagliga.

Att sen få dela allt detta med Julia är jag så tacksam för. Något jag bär med mig i hjärtat. Ett fantastiskt minne.

De sköna och ibland jobbiga cleansingbehandlingarna, den galna trafiken och alla människorna. Den fina närvarande personalen. Genuin vänlighet. Ögonkontakt som höll kvar. Härliga deltagare där vi delade både det glada skrattiga och det sköra tänkvärda.

Vad jag tar med mig från resan?

Att hellre göra små enkla justeringar som jag vet gynnar mig och som jag mår bra av. Istället för att inte göra något alls.

Att jag gör det nu. Inte skjuter på det för att invänta ett ”bra tillfälle”.

Det betyder inte att det är lätt. Jag måste fortsätta att stanna upp och lyssna inåt. Att fortsätta ge mig stunder för reflektion tillsammans med mitt andetag. Vad är bäst för mig?

Glad och tacksam <3

 

Ställ en fråga