Mindfulness & Meditation

Känner du dig pressad och stressad och har svårt för att hitta fokus? Svårt för att fullt ut njuta i nuet? Vill du få verktyg för att få jobba med självkänslan och medkänslan med dig själv?

Om Mindfulness & Meditation

Idag lever många av oss under stress och press. Vi upplever det som att tiden inte räcker till. Vi saknar tid att lyssna inåt, landa och fokusera på det som är viktigt … viktigt på riktigt.

Många av oss lägger mycket tid på det som har passerat (vår historia) och också på det som ligger framför – på det som kanske ska komma eller inte komma (vår framtid). Vi är någon annanstans och konsekvensen blir att vi missar upplevelsen och närvaron i nuet. Nuet som ju är det enda vi kan uppleva – just nu.

Regelbunden träning i Mindfulness & Meditation ger effekt

Genom att regelbundet träna Mindfulness & Meditation får du lättare för att släppa taget om det ständiga tankeflödet och acceptera nuet precis som det är just nu. Du följer med ögonblick för ögonblick. Andetag för andetag.

Man blir helt enkelt mer medveten om hur man tänker, hur man reagerar och förhåller sig till andra. Ens tankar och reaktioner styrs inte längre lika lätt av ”autopiloten” som med automatik lättare väljer de dömande och kritiska tankarna. Man svarar istället med en vänlighet, mjukhet och medkänsla även mot sig själv. Som bonus får många även bättre sömn.

För dig som företag läs mer under fliken Mindfulness Företag

Vinsterna med träningen i Mindfulness & Meditation

Genom träningen i medveten närvaro utvecklas ett förhållningssätt där du genom enkla övningar utvecklar förmågor som acceptans, nyfikenhet och icke dömande. Vid träning av mindfulness får du bland annat …

  • konkreta verktyg för att bättre hantera stress och press
  • större medveten närvaro i nuet
  • ökad omtanke och medkänsla med dig själv och andra
  • självkänslan ökar – du förstår i hjärtat att du är bra precis som du är
  • enklare för att fokusera och prioritera och du får därmed också lättare för att fatta beslut som tar dig i rätt riktning
  • lättare för att möta förändringar och du agerar mer genomtänkt under pressade omständigheter
  • bättre fungerande samspel/kommunikation med dem där hemma och på jobbet

Ny Insikt erbjuder träning i mindfulness på lite olika sätt t ex kurser, personlig träning, coaching, retreats och meditationsyoga. Se längre ner för mer info.

Kontakta mig gärna så kan vi prata om vad som skulle kunna passa dig bäst. Ser fram emot att höra ifrån dig!

Mindfulness är friskvård.

Kontakta nu

Ny Insikt erbjuder dig

Ny Insikt erbjuder bland annat kurser, personlig träning, coaching, inspirationsföredrag, retreats och workshops i mindfulness. Vi ses på det sätt som passar dig bäst – fysiska träffar i Lund eller online via Skype, Zoom, Signal, telefon eller annat.

För dig som företag läs mer under fliken Mindfulness Företag

Mindfulnesskurs i grupp 

Vi träffas varannan vecka online för utbildning, coaching i grupp samt för att dela tankar och reflektioner som dyker upp i träningen. Du tränar på egen hand med hjälp av Ny Insikts mindfulnessövningar (ingår) eller via träningsverktyg online (tillkommer kostnad).

För inplanerade kurser framöver se under fliken Aktuellt

För dig som vill gå mindfulnesskurs på ditt företag

Kontakta nu

Mindfulnesskurs inkl coaching 

Kurs i mindfulness inklusive individuell coaching. Du tränar på egen hand via träningsverktyg online och förutom utbildning i mindfulness får du också utrymme för coaching i det som kanske utmanar i livet. Vi skräddarsyr upplägg utifrån dina behov och vi ses ca 5-10 gånger på det sätt som passar dig bäst – i Lund eller online.

För dig som vill gå mindfulnesskurs på ditt företag

Kontakta nu

Personlig träning & Coaching

Personlig träning och coaching i mindfulness är för dig som redan har gått en kurs i mindfulness eller bara känner dig intresserad av mindfulness kraftfulla verktyg som stöd och verktyg för en bättre och mer harmonisk vardag. Genom våra samtal utvecklar du ett för dig mer gynnsamt förhållningssätt till både dig själv och livet. Vi skräddarsyr upplägg efter dina behov och vi ses på det sätt som passar dig bäst.

Läs mer om Coaching

Kontakta nu

Retreats & Workshops

Ordet retreat betyder att dra sig tillbaka. Du lämnar för några dagar den yttre världens brus och får möjlighet att sjunka in i dig själv. Du låter tankar och känslor komma och gå. Kanske behöver du bara vila i stillheten och gemenskapen som skapas.

Att delta på ett retreat eller en workshop är som att ta en ”time out” från vardagen och där vi bland annat varvar övningar i mindfulness och yoga.

Läs mer om Retreats & Workshops

För inplanerade aktiviteter framöver se under Aktuellt

Kontakta nu

Meditationsyoga

Meditationsyoga är en fin kombination av yinyoga och mindfulness. Vi varvar mjuka, stretchande och avslappnande yinyogaövningar med meditation och mindfulnessövningar. YinYoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som stela.

Läs mer om YinYoga

För inplanerade kurser framöver se under Aktuellt

För dig som vill gå på meditationsyoga på ditt företag

Kontakta nu

Inspirationsföredrag

Uppskattade inspirationsföreläsningar att ha på jobbet som inslag på till exempel ett personalmöte/personaldag eller som en kick-off. Läs mer om inspirationsföredrag

För inplanerade aktiviteter framöver se under Aktuellt

Låter detta som något för dig?  Kontakta mig gärna så diskuterar vi utifrån dina/era behov och önskemål.

Kontakta nu

Referenser

“Allt blev kaos, kroppen hade sagt till under lång tid att det var dags att tagga ner. Men jag var så van vid att bara köra på och lösa saker, vara i farten hela tiden. Vila kan jag göra när jag är död. Tills det bara sade stopp. Hur tusan kokar jag kaffe. På den nivån var det vissa dagar. Jag hade turen att komma i kontakt med Christel. Mindfulness, stanna upp, andas. Bara vara! Det var en utmaning att stanna upp och bara finnas, andas, acceptera att alla känslor är okej. Men ju mer jag tränade och ju fler samtal jag hade med Christel så börja jag sakta känna att ja men det här fixar jag. Paniken att inte kunna fixa allt lade sig.

Jag kunde stanna upp mitt i en promenad och bara lägga märke till de små detaljerna, den gröna färgen på bladet, Myran som kröp på stenen. Jag vara bara där och då. Hjärnan var inte överallt och ingenstans. Jag var bara där. I början var mindfulness en träning, nu är det endel av min vardag.”

IK, 42 år

“Jag har verkligen tyckt om att gå din kurs. Det har känts spännande att komma till varje tillfälle, och jag tycker att ditt upplägg med varierande övningar blandat med reflektioner har varit bra. Jag har lärt mig väldigt mycket om både mindfulness och mig själv. Kursen har gett mig övningar, tankar och förhållningssätt som jag tar med mig och kommer fortsätta praktisera själv. Det som har fungerat bäst för mig är de visuella övningarna men det har varit roligt att få prova på olika sorters övningar. Jag tycker också att det har varit väldigt värdefullt att ha hemuppgifter varje vecka så att man verkligen får in mindfulness hemma i vardagen. Jag uppskattar att du berättade mycket om mindfulness så att man också fick ett teoretiskt perspektiv och förståelse för helheten.” 

Sara, 25 år

“Mindfulness har gett mig mindre stress, att fokusera en sak i taget, slutföra och ta nästa sak. Jag känner mig piggare med mer energi som håller i sig hela dagen.

Jag har fått insikter som gör att jag tänker mer på hur jag reagerar, svarar, prioriterar.”

Bea, 41 år

“Mindfulness med dig har gett mig så mycket. Jag har blivit mycket bättre på att stanna upp och mer aktivt välja hur jag vill agera istället för att gå igång med “autopiloten” som jag ofta gjorde innan. Jag har också fått en annan syn på många situationer i livet t ex att inte lika lätt döma andra utan att istället försöka förstå beteendet, varför…”

Carl, 53 år