Mindfulness & Meditation

Vill ni att era medarbetare ska få konkreta verktyg för att bättre hantera stress och plötsliga förändringar? Vill ni få fokuserade och närvarande medarbetare som får lättare för att lyfta blicken, prioritera och fatta mer kloka beslut? Då är Mindfulness & Meditation rätt!

Om Mindfulness & Meditation

Ett sätt att jobba förebyggande mot pskyisk ohälsa är att introducera Mindfulness på företaget. Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt där man genom enkla övningar får träna på att vara mer här och nu. Det är väl beprövade metoder och vi behöver dessa mer än någonsin idag där fokus och krav på lönsamhet och effektivitet är höga. De anställda förväntas vara flexibla, snabbt kunna ställa om och ha förmågan att hålla många bollar i luften.

Årligen kommer hundratals nya vetenskapliga rapporter som påvisar mindfulness positiva effekter. Många företag har insett vinsterna med detta och utbildar idag sina anställda i mindfulness.

Områden som förbättras genom träningen i Mindfulness & Meditation

Genom att träna mindfulness ökar den medvetna närvaron och många upplever att de får;

  • konkreta verktyg för att bättre hantera stress och press
  • ökad förmåga att fokusera och prioritera och därmed också lättare för att fatta beslut
  • lättare för att hantera förändringar och blir bättre på att agera klokt under pressade omständigheter
  • ökad närvaro och där kommunikationen och samspelet med andra förbättras

Regelbunden mindfulnessträning ger effekt

Utöver detta förbättras individens självkänsla och personen får en mer positiv inställning till sig själv. Den som tränar mindfulness blir också mer medveten om hur han/hon tänker, reagerar och förhåller sig till andra. Tankar och reaktioner styrs inte längre lika lätt av ”autopiloten” som med automatik lättare väljer de dömande och kritiska tankarna. Den anställde svarar istället med vänlighet och medkänsla även mot sig själv. Som bonus får många även bättre sömn.

Chefen/medarbetaren som tränar mindfulness blir genom detta bättre på att leda både sig själv och andra.

Arbetsmiljöverkets nya arbetsmiljöföreskrifter hjälper arbetsgivare att jobba förebyggande med psykisk ohälsa.  Titta gärna på filmen om “Utmaningen – Den sjuka jobbstressen” som Arbetsmiljöverket tagit fram. Här varvas verkliga personers upplevelser med info från sakkunniga.

Mindfulness är friskvård och därför avdragsgillt.

Beroende på om behovet är för en grupp eller individuellt träffas vi i Lund, på ert företag eller digitalt online. Kontakta mig gärna för en första förutsättningslös diskussion kring era behov.

 

 

Ny Insikt erbjuder

Utbildningar, inspirationsföredrag, företagsanpassade programupplägg, personlig träning, coaching och retreats. Förutom att jag är utbildad som mindfulnessinstruktör (av Mindfulnesscenter, MFC Dr Ola Schenström – som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn) är jag också bland annat utbildad inom Vipassana-meditation och yinyoga. Läs mer om Christel

 

Inspirationsföredrag/workshops

Inspirationsföredragen kombineras med några övningar. Dessa brukar vara givande att ha som inslag på till exempel ett lednings-/personalmöte eller som en kick-off. Träffarna brukar vara på allt mellan ett par timmar till en heldag.

Läs mer om inspirationsföredrag

Kontakta mig för förslag på upplägg och offert.

Kontakta nu

Skräddarsydda program

Skräddarsydda företagsanpassade program med inspiration, information och nya insikter för personalen genom olika aktiviteter och föreläsningar. Upplägg varierar och kan vara allt från en träff t ex ett lunchseminarier upp till en hel dag … till ett antal träffar under några månader, en termin eller under ett år. Beroende på era önskemål genomförs dessa ibland även tillsammans med andra professionella samarbetspartners.

Kontakta mig för förslag på upplägg och offert.

Kontakta nu

Mindfulness Drop in Online

Drop in pass Online (Zoom) i grupp där vi gör mindfulnessövningar och meditationer på mellan 20-30 min. För era medarbetare att en till två gånger per vecka få inspiration, träning, stöd och konkreta verktyg och tips för att hitta fokus, lugn, närvaro och för att stilla oroliga tankar. Obegränsat antal deltagare.

Kontakta mig för förslag på upplägg och offert.

Kontakta nu

 

Mindfulnesskurs “Mindfulness på Arbetsplatsen”

Kurs i grupp med följande ungefärligt upplägg;

  • Enkel förstudie
  • Inspirationsföreläsning
  • Arbetsgruppen tränar via onlinebaserat träningsverktyg
  • Gruppcoachträffar på er arbetsplats eller online (Zoom) för utbildning i mindfulness och för att dela upplevelserna av träningen.
  • Kursen avslutas med uppföljning och rapport av resultatet av träningen

Kontakta mig för produktblad och offert.

Kontakta nu

 

Mindfulness Coaching

Kurs i mindfulness individuellt inkl coaching i det som utmanar och det du vill utvecklas inom. För kursupplägg se för grupp “Mindfulnesskurs “Mindfulness på Arbetsplatsen”.

Du kan här också som personlig utveckling välja endast coaching utifrån mindfulness perspektiv och förhållningssätt – dvs utan att gå kurs. Vi skräddarsyr upplägg efter dig och dina behov.

Kontakta mig för produktblad och offert.

Kontakta nu

 

Mindfulnessyoga – Mindfulness & YinYoga

Mindfulnessyoga är en kombination av Mindfulness och Yinyoga och är en uppskattad yogaform att erbjuda sin anställda ute på arbetsplatsen. Yinyoga är en blandning av yoga och mindfulness och är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som stela. Läs mer om YinYoga

Jag kommer till er, annan lokal eller ses vi online via Zoom. Deltagaren kommer som den är och behöver inga speciella ombyteskläder. Varje träff har ett eget tema och med sig hem får deltagaren en “hemuppgift/vardagsträning” som stöd för träningen hemma.

Kontakta mig för produktblad och offert.

Kontakta nu

 

FöretagsRetreat

Att åka på retreat eller en workshop blir som att ta en ”time out” från vardagen. Ni byter er vanliga arbetsplats för en eller några dagar till en vacker plats med naturen och kanske havet som närmsta granne. Ni bor i enkelrum eller delade rum med hotellstandard och äter hemlagad mat som husmor har tillagat. Här hittar ni fokus och inspiration för nya tankar och nya insikter. I denna miljö får ni också återhämtning och vila.

Vi skräddarsyr ett upplägg utifrån era behov med till exempel mindfulness, yinyoga, vandring och annat som ni vill få med på denna eller dessa dagar. Kontakta mig för förslag på upplägg och offert.

Läs mer om Retreats

För inplanerade Retreats & Workshops se Aktuellt

Kontakta nu

Referenser Mindfulness & Meditation Företag

Christels ”Mindfulness på arbetsplatsen” är mycket uppskattad av de medarbetare på Tetra Pak som gått kursen. Hon visar på hög kompetens och en fantastisk förmåga att förmedla budskapet. Det ger inte bara en positiv känsla för stunden utan visar på stora förändringar i förhållningssätt och medvetenhet i val även på sikt. Denna kurs kommer vi fortsätta erbjuda våra anställda.”

Anna Stålnacke
Head of Occupational Health and Safety AB Tetra Pak

“Vi ville erbjuda alla medarbetare en utbildning som stärker vårt försvar mot en stressfylld arbetssituation. Det är en utbildning som var och en kan ta till sig utifrån sin egen situation och bygga på ibland befintliga kunskaper. Det har varit ett bra sätt för oss som arbetsplats att lyfta fram diskussionen och ta tag i frågor som annars kan bli reducerat till individärenden. Jag kan varmt rekommendera Christel som har en professionell framtoning samtidigt som hon är en trygg och varm guide för gruppen.”

Martin Sundberg
Kontorschef och arkitekt
White Arkitekter AB

“I vår verksamhet har vi ett högt tempo. Vi har toppar i vår arbetsbelastning som är oerhört krävande för personalen. Jag anlitade Christel för att min personal behövde verktyg att hantera stressen i det höga tempot. Christel bjuder mycket på sig själv och  delar med sig av sina egna erfarenheter vilket gör utbildningen mycket trovärdig. Vi är alla mycket nöjda med mindfulnesskursen och kan varmt rekommendera Christel!”

Peter Tillberg
Regionchef Skåne
Lantmännen Maskin AB

Christel Lilja och Ny insikt är ett stöd i vårt psykosociala arbetsmiljöarbete. Genom Meditationsyoga och Mindfulness Drop in på arbetsplatsen vägleder Christel våra medarbetare och ger dem verktyg att hantera stress och oro. Christel är mycket uppskattad för sin professionalism och sin lugna och behagliga personlighet i sin vägledning av träningspassen.  “

Åsa Rivarola
Occupational Health Specialist
Baxter International