Mindfulnessövningar & Meditationer

Närvaro – Landa i nuet

Guidad meditation (ca 14 min) som hjälp för dig att hitta tillbaka till nuet. Till ditt inre djupa lugn. Precis där du är. Just nu. Där allt får finnas. Härifrån tar du dig sen vidare. Steg för steg.
Nyfiket utforskande … se vad du upptäcker…

CD / MP3 

Köp eller låna CD / MP3

Du beställer via Bokus, Adlibris, CDON, Boktugg, digibok eller Ord&Bok alternativt via Ny Insikt genom att mejla till christel.lilja@nyinsikt.com.

Du kan också lyssna på dem via Nextory eller låna dem från ditt bibliotek.

Efter att ha tränat på denna typ av övningar upplever många att det blir lättare att fokusera och vara mer närvarande i nuet. Många känner att de blir bättre på att hantera stress och att även självkänslan förbättras. Kommunikationen med andra brukar förbättras och istället för att agera utifrån ”autopiloten” blir det lättare att fatta mer genomtänkta och kloka beslut. Som bonus upplever många en förbättrad sömn. Du får helt enkelt ett nytt förhållningssätt till dig själv och din omvärld. Orden acceptans, medkänsla, självkärlek och icke dömande får en ny innebörd.

Läs mer om Mindfulness

Välkommen att nyfiket utforska nuet du med.

MINDFULNESSFör mer närvaro i nuet

Enkla övningar att göra hemma, på jobbet eller där du är. Övningar där du nyfiket och utforskande tränar dig på att fokusera på andetaget och kroppen. Du riktar om och om igen tillbaka ditt fokus på andetaget istället för att följa med på de ständigt strömmande tankarna.

 • 1 Börja här
 • 2 Andetag
 • 3 Fokus
 • 4 Kroppsscanning – sittande
 • 5 Kroppsscanning – liggande
 • 6 Tanke Känsla Kropp
 • 7 Din inre trädgård (med fågelsång)

Copyright 2016 Ny Insikt, Christel Lilja. All rights reserved www.nyinsikt.com.

Du som väljer MP3 får dessutom två ljudspår extra – dels en övning som även finns med på CD’n men här utan fågelsång och dels ett spår med endast fågelsång (ca 20 min) om man vill meditera själv utan guidning.

Provlyssna gärna här

MINDFULNESS För alla sinnen

Övningar att göra hemma, på jobbet eller där du är. Övningar där du nyfiket och utforskande tränar dig på att använda din fantasi, dina sinnen och inte minst få kontakt med ditt andetag och din kropp. Sätt eller lägg dig bekvämt. Ta några djupa andetag. Följ med ögonblick för ögonblick. Se vad du upptäcker.

 • 1 Börja här
 • 2 Mikropaus
 • 3 Mina Sinnen
 • 4 Kärleksfull vänlighet
 • 5 Yttre och inre kroppen
 • 6 Jag i universum

Copyright 2017 Ny Insikt, Christel Lilja. All rights reserved www.nyinsikt.com.

Provlyssna gärna här

De båda utgåvorna erbjuds som CD eller MP3-fil med total speltid på ca 70 min per utgåva.

 

BÖCKER

Heal My Voice Sweden™, Frigörande Röster

Jag är mamma till fyra barn. Vårt första barn föddes svårt sjuk och vi förlorade henne efter några månader. Tiden och upplevelserna vi fick tillsammans med Emelie gjorde stora avtryck i våra liv och vi fick insikter för livet. Detta har jag skrivit om i boken Heal my voice, Frigörande röster.

Frigörande Röster är en antologi där 21 kvinnor skrivit autentiska, helande och läkande berättelser från det verkliga livet. Heal my voice är ett bokprojekt som startades i USA och som därefter också startats upp i Sverige.

Köp ditt ex (189kr) genom att mejla till christel.lilja@nyinsikt.com.