Coaching & Mentorskap

Står du i ett vägskäl och längtar efter att få följa ditt hjärta, din känsla och leda dig själv utifrån det? Vet du inte riktigt hur du ska komma vidare och behöver få hjälp med att se nya perspektiv?

Om Coaching & Mentorskap

Coaching eller livscoaching är kraftfullt för dig som är beredd att ta nästa steg i livet. Du kanske just nu inte har tillgång till alla svaren och vet inte exakt vad du vill. Du inser att du behöver investera tid och energi för att fullt ut komma hem i dig själv och det du vill få ut av livet. Här brukar coaching kunna hjälpa till i detta arbete med sig själv.

Som coach är jag inkännande, icke dömande, omtänksam och varm. Våra möten är präglade av närvaro, öppenhet och icke dömande där jag ställer kraftfulla och utmanande frågor. Jag utmanar dig att se på din situation utifrån nya perspektiv och ger dig återkoppling på det jag ser och hör dig säga. Utifrån de mål du sätter upp leder våra samtal till handlingar/åtgärder som du själv jobbar vidare med mellan våra träffar.

Områden som kan utmana och där coaching brukar bidra är till exempel att hitta balans i livet, arbetssituationen, relationen till dig själv, relationen till andra, följa drömmar, karriären, stress, föräldrarrollen, träning och annat som inte blev som du tänkt och drömt om. Inte minst det du drömmer om och längtar efter.

Mentorskap

Ibland kommer känslan av att NU … är jag redo att ta itu med och förändra det jag vill förändra. Sen plötsligt mattas känslan av och försvinner. Väljer du in mentorsprogram med mig får du mig vid din sida en längre tid. Jag följer dig nära och finns där både som gas och broms. Jag utmanar dig i det du är i och du kommer att utvecklas och ta nya steg mot att bättre följa det som känns rätt för dig. Det krävs mod och tålamod. Växande och läkande tar tid. Du behöver vara beredd på att investera både tid, energi och engagemang.

Beroende på vilket upplägg du väljer – jobbar vi tillsammans ett halvt eller helt år för att skapa en miljö som präglas av utveckling och växande så att du kan leda dig själv till platsen du drömmer om och vill vara på.

Vad drömmer ditt hjärta om?

Ny Insikt erbjuder dig

Jag bjuder på ett första förutsättningslöst möte (via videomöte eller telefon) på 15 minuter utan kostnad. Utgångspunkten vid detta möte är var i livet du är just nu. Detta första samtal handlar främst om att skapa förtroende och tillit för vårt fortsatta arbete tillsammans. Vi bokar därefter upp tid för vårt första samtal.

Vi träffas i Lund, via FaceTime,telefon eller Skype alternativt annat webbaserat verktyg. Kontakta mig på 0706-500855 eller på christel.lilja@nyinsikt.com så diskuterar vi utifrån dina behov.

Du behöver inte veta vad du behöver när du kontaktar mig – det utforskar vi tillsammans vid vår första träff.

Coaching

Beroende på var du är på din personliga resa ökar coaching generellt ditt fokus och närvaro. Du får genom coachingen med dig verktyg och handlingar/åtgärder som tillsammans med din egen klokskap hjälper dig vidare i det du vill förändra eller uppnå.

Du får ny insikt och känner dig mer öppen för nya perspektiv. Självkänslan stärks och hinder och begränsningar försvinner. Din klarsyn ökar och du får helt enkelt lättare för att fatta beslut som leder till och tar dig mot dina drömmars mål. Du blir mer du.

Mentorskap – 6 eller 12 månader

Väljer du in mentorsprogram med mig får du mig vid din sida en längre tid. Jag följer dig nära och finns där både som gas och broms. Jag utmanar dig i det du är i och du kommer att utvecklas och ta nya steg mot att bättre följa det som känns rätt för dig.

Beroende på vilket upplägg du väljer jobbar vi tillsammans – under ett halvt eller helt år – för att skapa en miljö som präglas av utveckling och växande så att du kan leda dig själv till platsen du drömmer om och vill vara på.

Vi har ett antal fysiska möten men också mejl och telefonkontakt under tiden. Kanske vill du också att jag följer med dig fysiskt på ett möte som känns utmanande för dig att göra själv. Vi skräddarsyr helt enkelt det upplägg som blir bäst för dig.

Varmt välkommen!

Referenser

“Det är första gången som jag kommit i kontakt med coaching och jag kan bara säga att det verkligen har hjälpt mig för att komma vidare efter min svåra separation. Mycket som har blottlagts. Tidigare kändes det som att jag satt fast men nu har det blivit  klarare vad som är viktigt för just mig och hur jag nu vill ta mig vidare. Tack för att jag fick träffa dig.”

Pernilla, 44 år

“Du såg Mig och tryckte på de ömma knapparna. Min situation känns nu mycket klarare och jag inser att jag inte behöver skynda till förändring, istället välja in mer av det jag jag mår bra av. TACK!”

Anna, 28 år

“Jag vill först ännu en gång berätta hur tacksam jag är att du gett mig möjligheten att fylla på min känslomässiga verktygslåda och gjort mig mer uppmärksam över vad jag behöver i livet och kunnat släppa taget om mycket som hänt.  Dina ord ekar fortfarande i mitt huvud varje dag; att vara sårbar, att jag bara ska vara mig själv, att jag ska ge mig det jag behöver och framförallt att jag duger precis som jag är. Jag har helt ändrat inställning till min ångest och mina panikattacker. Jag har också lärt mig att vända en ångestfylld situation till något positivt om de känslorna skulle få för sig att dyka upp.”

Johannes, 33 år

“Det har hänt mycket i mitt liv, både bra och jobbigt, och jag förundras gång på gång över min förmåga att hantera situationer jag hamnar i där jag verkligen blivit tvungen att lyssna mig mig själv, stå upp för mig själv och allt jag står för även om det har betytt att jag riskerar förlora den jag älskar. Jag har lärt mig så otroligt mycket av dig genom åren och det känns såå fruktansvärt bra även om det är skittufft att jag gång på gång känner mig stolt över hur jag hanterar situation efter situation, hur jag kan behålla lugnet, beta av det som behöver betas av steg för steg och ha det tålamod som behövs och våga lita på att det kommer att ordna sig även om jag inte alltid vet hur. Jag är så otroligt glad och tacksam över all den guiding jag fått av dig som nu verkligen hjälper mig <3”

CO, 42 år