Retreats & Workshops

Vill du få inspiration och möta dig själv i acceptans och ödmjuk kärleksfullhet? Du lämnar det yttre bruset och får en chans att sjunka in i dig själv och hitta tillbaka till fokus och det som uppstår i nuet. Du öppnar dig för nya tankar och får nya insikter.

Om Retreats & Workshops

Ordet retreat betyder att dra sig tillbaka. Du lämnar för några dagar den yttre världens brus och får möjlighet att sjunka in i dig själv. Du låter tankar och känslor komma och gå. Kanske behöver du bara vila i stillheten och gemenskapen som skapas.

På våra Retreats & Workshops får du genom övningar i mindfulness och yoga träna dig i att släppa taget om det ständiga tankeflödet, möta dig själv, bli grundad och genom det lättare se vad som är viktigt på riktigt för just dig. Du kommer att träna och få verktyg med dig för att bättre släppa taget för att kunna vara mer närvarande i nuet.

Inplanerade retreats och workshops hittar du under Aktuellt

Läs mer om mindfulness

Vad ger Retreats & Workshops?

Genom att åka på ett Retreat & Workshops vänder du blicken lite mer inåt och fokuserar bara på dig själv, ditt andetag, din kropp samt tankar och känslor.

Du kommer att upptäcka och uppleva stillheten som skapas i vår gemenskap, som egentligen alltid finns där som en källa att hämta inspiration och kraft ur.

Att åka på retreat eller en workshop för en dag blir som att ta en ”time out” från vardagen. Du åker till en skyddad plats och för en eller några dagar riktar du uppmärksamheten inåt och prioriterar dig själv. Du ger dig helt enkelt egentid och självkärlek.

Ny Insikt erbjuder dig

Ny Insikt håller Retreats på Österlen och Retreat-för-en-dag / Workshops framför allt i Lund. Jag och de jag samarbetar med delar varmt av oss av våra kunskaper och erfarenheter inom våra respektive område. Övningarna passar och anpassas för alla – du behöver därför inte ha några förkunskaper för att följa med. Du ska inte prestera något. Du kommer precis där du är.

Retreats på Österlen

Du får inspiration, återhämtning och tid för reflektion – både med dig själv och andra. Vi varvar övningar i mindfulness, yinyoga och vandring med tystnad, stillhet, och god vegetarisk mat.

Vi bor på en Bed&Breakfast-gård på Österlen och vi bjuds på god hemmalagad vegetarisk mat av husmor Anna. Rummen har hotellstandard med egen dusch och toalett. Det finns möjlighet till eget rum.

Inplanerade retreats hittar du under Aktuellt

Kontakta nu

Retreat-för-en-dag & Workshops

En dag för inspiration, sinnesro och reflektion. På dessa workshops varvas övningar i mindfulness, yinyoga eller annan träningsform. Beroende på upplägg har vi här även en inspirationsföreläsning och exempel på föreläsningar är Ayurveda, Vad drömmer ditt hjärta om, Träning kan vara medicin, Skrivandet som läkande kraft, Sinne och kropp i fokus.

Hör gärna av dig om du inte hittar det du söker bland de aktiviteter som är inplanerade, om du vill arrangera för egen grupp eller önskar annat upplägg. Inplanerade Retreat-för-en-dag och Workshops hittar du under Aktuellt

Kontakta nu

Referenser

“Helgen har gett mig så många insikter och verkligen fått mig att förstå vad det verkligen handlar om. Så behövligt med tid för mig själv och mina reflektioner. Det känns som att något bara föll på plats. Jag har tränat några år nu men plötsligt känns det helt annorlunda. Det känns rätt. 
Jag märker att i mitt andetag finner jag en sådan frid och leendet på mina läppar är helt otvunget. Sådant jag tidigare känt stress inför gör jag inte längre. Jag vet att det blir bra och att det inte behöver vara perfekt. 
Kärleksfulla kramar från mig till dig ❤”

Annika, 53 år

“Jag gillade verkligen ditt upplägg med mindfulness och vandring i kombination. Jag tar med mig en inre ro. Har mått bättre än på länge senaste veckan. Och är helt säker på att retreaten är en av anledningarna. Påminnelsen att känna tacksamhet. Inte döma, inte värdera. Jag tar också med mig hur fint det funkar att känna närhet – utan ord. Och utan klocka o telefon:). Att en grupp okända människor så snabbt låter sig ledas och utan några frågor eller diskussioner följer dig. Det är tillit på hög nivå. Du är bara så självklar i ditt bemötande och i dina mindfulnessinstruktioner – och då blir hela situationen avspänd.”

Margareta, 58 år

“Jag vill bara dela lite positiv feedback från dagens workshop. Det var verkligen en givande stund med ett gäng fantastiska kvinnor. Så härligt att alla delade med sig så öppet, alla fick gråta en liten skvätt och alla fick skratta rejält! Det är inte ofta man får tid att ha djupa, riktigt ärliga samtal och jag tycker denna processen är enormt givande och intressant. Jag känner att det ger mig en stöt framåt i mitt ”läkande.”

Linda, 38 år

“Reser hem fylld av energi efter härlig helg på retreat! Den kravlösa tystnaden i grupp var underbar och lärorik för mig som alltid trott att jag enbart kan “gå igång” i sociala sammanhang. Stort tack för att jag fått ta del av all kunskap och klokskap. 

Jag vill gärna återvända in i detta “tillstånd” ihop med er <3″

Margareta, 58 år