Vad är bäst för dig?

För att se det nya … behöver vi ibland släppa det gamla …

Samtidigt som trädet på hösten släpper på sina löv … så är de nya skotten för nästa säsong redan på gång. Men för att de nya ska kunna komma fram … måste de gamla först bort.

Ungefär som för oss. För att överhuvudtaget se och öppna upp för det ”nya” … behöver vi ibland släppa taget om gamla föreställningar, det invanda och det vi kanske är fast i. För att frigöra sig från det som håller tillbaka växandet och utvecklingen framåt.

Säger nej till en del av sig själv

Detta kan kännas läskigt. Det har det varit för mig flera gånger. Man tvingas möta rädslor för det okända. Det man inte känner till. Enklare och skönare att bara stanna kvar i det trygga. Det redan kända.

Men då säger man också nej till en del av sig själv. Man säger nej till drömmarna och längtan som kanske finns i hjärtat.

Det känns jobbigt när man säger nej till sig själv. Det blir som en inre konflikt. Ibland vet man inte vad som är “felet” … bara att det känns jobbigt och att man är olycklig inombords. Man känner sig inte levande och glad. Man känner tvivel på sig själv och vägen framåt. Man längtar efter att det ska kännas lätt och att ljuset inom sig får lysa på det sätt som det är tänkt och menat att göra.

 

Du behöver inte veta vad du vill. Det räcker med att du vill starta en förändring….

Vad drömmer ditt hjärta om? Vad är ditt nästa steg?

Christel

 

Läs mer om detta i nyhetsbrevet

Läs mer om coaching och mentorskap

 

Ställ en fråga