Trött?

Trött?

Låg energinivå?
Tungt?
Det är okej.

Årstidsskifte

När hösten kommer beskriver många av mina klienter att de känner av att det blir mörkare. De beskriver en känsla av trötthet och ibland håglöshet. Att energin inte riktigt räcker. Också att allt det vardagliga som tidigare gick på rutin … plötsligt känns tungt och ibland nästan övermäktigt.
Ungefär på samma sätt beskriver nu många skiftet som sker inför våren. Att det känns jobbigt. Kanske lite ledsamt. Ljuset som kommer tillbaka. Naturen som vaknar till liv. Förväntan. Förväntan på allt som måste göras och startas upp. Förväntan på allt som ska komma och på att också göra roliga saker. Men som kanske ändå skapar trötthet och att det känns tungt.
Det är okej. Många känner det så här.

Detta hjälper mig

När jag känner mig tung och låg på energi – då brukar jag försöka vara lite extra omtänksam och kärleksfull mot mig själv. Välja in och välja bort. Bara för att underlätta lite just i stunden. Bara för att det känns bra. Här är några exempel …
🌰 Komma ut i naturen
🌰 Meditera
🌰 Fysisk träning
🌰 Mer noga med sömnen
🌰 Hänga med dem jag tycker extra mycket om
🌰 Prata med någon jag har förtroende för – privat eller professionellt
🌰 Laga mat från nytt recept
🌰 Inte starta upp nytt som jag ‘måste’ göra. Ligga lite lågt.

Vad hjälper dig?

Även om jag kanske inte känner för det just i det givna tillfället  … så vet jag att när jag väl har kommit ut på t ex en promenad så känns det genast lite bättre. Andetaget som lättare flödar. Det blir lättare att lyfta blicken. Plötsligt ser jag något längs vägen. Något som gör mig nyfiken. Tankarna som fritt strömmar. Ibland även tårarna. Det är okej. Imorgon är en ny dag. Ha tillit. En dag känns det plötsligt lite lättare igen.
🌰 Om du känner av årstidsskiftet som är nu … vad behöver du då?
🌰 Vad tror du skulle hjälpa dig? Vad skulle fylla på energin?
🌰 Vad skulle vara en kärleksfull och omtänksam handling mot dig själv…

Var rädd om dig!
Christel 🤎

Ställ en fråga