Sista kaffet …

… iallafall för en månad framåt

För att påbörja utrensningen och ”städningen” av kroppen och för att få bästa resultat av retreatet i Indien rekommenderas man bland annat avstå kaffe, vitt socker, alkohol och animaliska produkter 1-2 veckor innan retreatet.

Hur ska det gå? 🙂

Att avstå alkohol känns inte svårt. Animaliska produkter och vitt socker känns lite trickigt. Finns ju i så mycket.

Kaffe känns både lätt och svårt. Har avstått detta tidigare på tidigare retreat så vet att kroppen hanterar det bra. Men jag uppskattar verkligen en god Flat White eller en god Cappuccino.

Dessa förberedelserna har jag fått info om för ganska länge sedan. Men det märkliga är att jag de senaste veckorna ”unnat” mig extra kaffe och andra onyttigheter mer än vanligt. Har haft en inre röst som har sagt att ”du ska ju ändå städa ut det om några veckor … så passa på nu…” Hur tänker man där? Känner igen resonemanget. Lurar sig själv. Tar till det ibland när det är något jag vill skjuta framför mig.

Ytterligare förberedelser kommer en vecka innan då man även ska undvika parfym i dess olika former och produkter. Blir också lite trickigt med hårprodukterna.

Förberedelser för att ta hand om kropp och själ

Förberedelserna bidrar inte bara för kroppen utan även för sinnet. Att jag mentalt ställer in mig på det som ska komma.

Nyfiken på vad jag kommer att möta. Både där på plats … men också inom mig själv.

Jag vet av erfarenhet sedan tidigare retreat och kurser i personlig utveckling … att när man är beredd att möta sig själv och ta sig an sig själv … så finns där mer att upptäcka. Nyfiket utforska. Att försöka förstå. Synliggöra strategierna man har utvecklat längs vägen … kanske ända sedan barndomen. Strategier som inte längre behövs eller inte gynnar en. Kanske till och med missgynnar och skapar problem.

Kanske släppa taget om något som inte längre behövs. Som att skala av ett lager från en lök. Eller att komma ett steg närmre den minsta lilla dockan i den ryska dockan. Att i kärnan djupt där inne inom oss … är vi som vi är. Ren energi utan rädslor (förutom de två rädslor vi är födda med).  Utan strategier för att undvika och skydda oss ifrån det vi är rädda för.

Ställ en fråga