Vad lärde du dig? Vad tar du med dig?

Både lätt och svårt … enda rimliga förväntan

Jag ser fram emot ett nytt outforskat år. Så har det genom åren oftast känts inför nya år … nyfiket, öppet och spännande. Men också lite oro inför vad som kommer att hända. Vad kommer att utmana det här året …? 

Vad tar du med dig?

Att i medvetenhet få reflektera och summera känns därför viktigt. För att bringa klarhet och förståelse för vad det gångna året har gett. Lyfta blicken lite. Vad har jag lärt mig och vad tar jag med mig framåt in i det nya.

Frågor jag brukar ställa mig är t ex 

  • Vad är jag färdig med? Vad behöver jag släppa taget om och lämna bakom mig? 
  • Vad behöver jag försonas med och förlåta? För att jag själv ska bli fri …
  • Vad har jag lärt mig? Vilka nya insikter har jag fått? 
  • Vad är jag tacksam över?

Riktningen framåt

För att därefter sätta riktningen framåt. Mot det nya. 

Där ställer jag frågor som …

  • Vad är intentionen och riktningen framåt? 
  • Vad vill jag utvecklas inom? 
  • Vad vill jag få ut mer av i mitt liv?

Hur ser detta ut för dig?

Är du redo och öppen för att ifrågasätta gamla föreställningar? Det som kanske har varit sant och riktigt. Tills nu. För att börja ta dig i en riktning som känns mer sann och rätt för dig. Just nu. Där du gör aktiva och medvetna val.

Du kan börja redan nu

Är du nyfiken på vad frågorna ovan betyder för dig och vill utforska svaren som någonstans finns där inom dig.

Gör då gärna övningen som finns längst ner i nyhetsbrevet.

Detta är en övning jag själv ofta använder mig av när jag har en fråga som jag vill få hjälp med att få ett svar på. För mig funkar den bäst att göra utomhus. I tystnad. Då hör jag mer. Där är jag mest öppen och mottaglig för svaren som kommer. Det är inte alltid jag får de svar som jag hade väntat mig…   

Vill du få stöd i ditt arbete …

… med att utforska vägen framåt? Hör då gärna av dig. Jag följer dig gärna på din resa mot ett bättre nu. Mot mer du.

Mejla mig på christel.lilja@nyinsikt.com eller slå mig en signal på 0706-500855 – så startar vi upp med ett första förutsättningslöst samtal.

Klicka på länken för att läsa hela nyhetsbrevet

 

Var rädd om dig! Alltid!

// Christel

Ställ en fråga