Vad har mindfulnessträningen och meditationen gett mig

När vi får kontakt med andetaget … fördjupas ögonblicket

Att meditera är något jag verkligen värdesätter och som jag tror kommer att följa med mig resten av livet.

Ibland blir det bara några minuter och ibland mer än en timme. Varje träningstillfälle är nytt. Jag får bara följa med där jag är just denna stunden. Imorgon är en ny dag med nya förutsättningar.

Tränar jag inte …

Träningen är densamma som all annan träning. Tränar jag inte … försvinner effekten. Men den är lätt att återuppta. Det är som att kroppen har lärt sig och vet vad som ska ske.

Vad har meditationen och träningen i mindfulness gett mig?

Framför allt har jag blivit mer närvarande i nuet. En sak i taget. Genom att minska på splittringen och göra många saker samtidigt har min effektivitet ökat samtidigt som jag upplever att jag har mycket mer “luft” omkring mig. Jag har genom detta fått lättare för att hitta fokus och mer aktivt välja det jag vill lägga min kraft och energi på. Jag stannar idag mer upp och gör ett medvetet val jämfört med tidigare då jag bara körde på automatiskt i full fart fram.

Tidigare mätte jag min nöjdhet i allt jag hade hunnit med…

Nu mäter jag min nöjdhet med hur det känns inom mig. Innan fyllde jag varje paus med något från min “Att-göra-lista” där jag idag har blivit mycket bättre på att välja in stunder då jag inte gör något alls. Där jag inte behöver vara “nyttig”. Jag har dessutom fått bättre sömn.

Det blev genom träningen helt enkelt lättare att släppa taget om de oroliga tankarna, lyfta blicken och se på min situation utifrån ett lite högre perspektiv. Där jag lättare kunde se helhet och som var mer frånkopplad från mig personligen. Med detta började jag också bättre förstå och inse mitt eget värde för mig själv och började fatta beslut utifrån vad som var bäst för mig. I större medkänsla och självkärlek mot mig själv.

Så för mig har mindfulness varit en av de finaste gåvorna jag fått från mig själv.

Hur gör du för att hitta fokus och vara så effektiv som möjligt där du samtidigt ger dig tid för vila och återhämtning?

 

Ställ en fråga