Behöver du förändring? / Del 2

Behöver du förändring
Del 2

Du behöver börja med dig själv

När det inte känns bra i livet där man är – så låter man ibland ”lampan lysa” på personer eller situationer man har omkring sig.

Fokus flyttas över på någon annan. Hade bara kollegan, chefen, partnern, föräldern, syskonet, barnet, grannen, jobbet, skolan osv varit på ett annat sätt … Då hade allt varit bra.

I det läget är det hög tid att flytta tillbaka fokus från ”alla andra” till sig själv igen.

Flytta fokus till det du kan påverka

Du kan bara utveckla och förändra dig själv.

När situationen inte känns bra omkring dig kan du …

🪴 antingen behöva agera på situationen utifrån det som är bra och rätt för dig. Inte utifrån det du tror är bra och rätt för alla andra.

🪴 eller behöver du släppa taget om det du inte kan eller kanske inte heller ska förändra och påverka. Ibland är man bara fast i ett ältande. Där kan resan med sig själv mer handla om acceptans, försoning och förlåtelse. Ibland både mot sig själv och andra. Mer om detta om ett par veckor.

Större medvetenhet kring egna beteendemönster

När man med ett öppet nyfiket sinne jobbar lite mer fokuserat med sin personliga utveckling – leder det oftast till större medvetenhet kring de egna tanke- och beteendemönsterna.

Helt plötsligt förstår man hur ens beteendemönster har påverkat situationen man är i. Är jag inte tydlig mot min omgivning om t ex mina gränser. Då är det heller inte så lätt för omgivningen att förstå och agera på det.

När man kommunicerar mer tydligt med t ex var ens gränser går … då förändras också andras beteende och reaktion tillbaka. Plötsligt har det som verkade omöjligt att förändra … börjat röra på sig och bli lite annorlunda. Ett steg i rätt riktning.

Hur jobbar du med dig själv och din personliga utveckling

🪴Är du medveten om dina tanke- och beteendemönster?

🪴Har du koll på hur dessa påverkar dig själv och andra?

🪴I situationen du är i … vad skulle ett första steg i rätt riktning vara för dig? Ett första steg mot ett bättre nu …

🪴 Vad ger det att jobba med sig själv och sin utveckling? Hur man kan hantera sk återfall och vilka områden kan man coachas inom – ja mer om detta i nästa veckas inlägg.

🍎 Ha en underbar vecka! 🍎

I nästa vecka fortsätter resonemanget kring personlig utveckling ur perspektivet vad det ger den som väljer att mer aktivt och medvetet jobba med sin personliga utveckling samt hur man kan hantera sk återfall.

Hoppas vi ses då!

Ställ en fråga