Fatta kloka beslut. Genomtänkta. Ja … hur gör man det?

Fatta kloka beslut. Genomtänkta. Ja … hur gör man det?

Beslut som kanske är både svåra och enkla på samma gång.

Jag har ofta lätt för att se möjligheter där andra ser hinder. Detta brukar hjälpa mig. Men inte alltid. Det som jag också brukar ta hjälp av är min träning i mindfulness.

SOAS

Att med hjälp av den kliva ur sitt automatiserade beteendemönster och i medvetenhet välja att agera eller släppa taget i situationen man är i. Där man till sist accepterar situationen precis som den är. Utan att fixa till den och vilja göra om den. Man får lite distans och ser på situationen utifrån ett lite större perspektiv. Går bortom det man kanske själv egentligen vill. Det är inte alltid så lätt.

Detta har jag precis fått göra när jag tvingades ställa in två fullbokade retreat på Österlen. Inte alls kul. Men självklart det enda rätta.

Vad behöver du i hjärtat acceptera?

För att sen fatta ett klokt beslut om att antingen släppa taget eller kanske agera på situationen.

Vad väljer du då…?

 

Läs mer i senaste nyhetsbrevet

Ställ en fråga