Ångest

”Ett underbart ångestfyllt liv”

Var igårkväll på ett fullsatt seminarie i Kulturskolans vackra aula i Lund. Ett givande och inspirerande seminarie om ångest som hölls av psykologiläraren Eric Bergström. Eric som genom sin personliga ”resa” med att lära sig hantera sin egen ångest berättade om olika steg och hur man kan göra för att lära sig hantera detta för att komma till platsen man vill vara på.

En föreläsning om sårbarhet och styrka

Ord som …
Strategier för att dölja. Acceptans. Lära sig hantera tankar och känslor. Släppa taget om den inre kritikern. Ta tag i situationen. Förlåtelse. Att det finns hjälp att få. Ett steg i taget. Ett första steg kan vara att bara prata med någon.

En föreläsning om sårbarhet som innehöll både djup och skratt. En föreläsning alla borde lyssna på. Både unga och vuxna. För att skapa förståelse kring detta tabubelagda ämne. För bättre förståelse både för sig själv och andra.
 

Många får hjälp av träning i mindfulness i kombination med samtal

Känner mig påfylld, inspirerad och stärkt. Jag har genom åren sett att många klienter har fått hjälp med sin ångest genom kombinationen av samtal och träning i mindfulness. Mindfulness som i grunden handlar om att vara här och nu.

Där man bland annat får lära sig hantera sina tankar och känslor. Att genom större medveten närvaro i nuet … kunna fatta lite mer kloka beslut.

Vad kan du göra redan idag?

Ett steg i taget. Vad kan du göra redan idag? I nästa vecka? I det lilla. För att nå dit du vill…
Ställ en fråga