Inspirationsföredrag & Workshops Företag

Inspiration, information och nya insikter.

Om Inspirationsföredrag & Workshops

Inspiration, information och nya insikter. Till de anställda genom inspirationsföreläsningar, workshops, prova-på övningar och olika aktiviteter inom psykisk och fysisk hälsa för ett mer hållbart arbets- och privatliv.

På till exempel en dag med personalen, som lunchseminarie eller som kick-off. För att skapa vi-känsla och gemenskap och samtidigt få inspiration inom något/några fokusområden som känns intressanta och angelägna för er.

Jag föreläser och delar med mig av det som jag kan och har erfarenhet av både i det lilla och stora formatet. Exempel på områden är mindfulness, personlighets- och samarbetsprofiler, närvarande ledarskap, stress, coaching och det coachande förhållningssättet, feedback, sorgbearbetning, konflikthantering.

Upplägget skräddarsys utifrån era behov och föreläsningarna anpassas efter syfte, målgrupp och tid.

Inslag att ha med utöver ovan kan vara t ex yinyoga, vikten av fysisk rörelse med mera. Vi varvar föreläsningarna med övningar för både kropp och sinne.

Utförandet sker inom ramen för Ny Insikt och beroende på upplägg och innehåll ibland även tillsammans med någon professionell samarbetspartner.

Kontakta mig gärna på tfn 0706-500855 eller mejl christel.lilja@nyinsikt.com för en första förutsättningslös diskussion utifrån era behov.

Ny Insikt erbjuder

Exempel på inspirationsföreläsningar;

Mindfulness – Träna ditt hjärta och din hjärna

För ledare och grupper som vill bli medvetna om hur vår vardag skapar stress och splittring och hur detta påverkar oss.
Vi tittar in på vårt ursprung och vad som händer i kroppen när vi är stressade. Vi går igenom vad Mindfulness är och vad träningen i detta bidrar med och vad vetenskapen/resultaten i forskningsstudier visar på samt effekterna för de som tränar.
 
Uppläggen varierar med allt från lunchföreläsningar under en/två terminer, 2 h föreläsning till halv- och heldagsupplägg. Beroende på hur långt uppdraget blir hos er gör vi även någon/några övningar i mindfulness så att deltagarna får prova och även känna på effekten.
Deltagarna får konkreta övningar/verktyg med sig för att bättre hantera stressen i vardagen.
Under dessa uppdrag delar jag med mig av mina erfarenheter av stress och vilken skillnad meditation och mindfulness har gjort för mig.
 

Läs mer om Mindfulness Företag

Det coachande förhållningssättet

För ledare och grupper som vill bli medvetna om hur deras sätt att coacha/kommunicera påverkar andra.
Vi kommer här att gå igenom vad coaching är och inte är samt vad det coachande förhållningssättet innebär med hjälp av vedertagna modeller. Deltagarna får praktiskt träna och känna skillnaden på när man får/inte får respektive ger/inte ger coaching.
Med min erfarenhet som ledare och chef i näringslivet slussar jag er igenom denna workshop i närvaro, fokus och värme.

Läs mer om Coaching Företag och DuoCoaching Företag

Vad drömmer ditt hjärta om?

En inspirationsföreläsning som tar sitt avstamp från att splittringen omkring oss har ökat. Det är mycket som tar vårt fokus och det krävs mer av oss för att ge oss det vi behöver. Vi kommer också att beakta vad som händer fysiskt i kroppen när vi tränar vårt hjärta och hjärna.

När du går hem har du fått “lyssna” på ditt hjärta och du har också med dig konkreta åtgärder/aktiviteter på vad du vill välja in eller välja bort för att komma vidare mot dina drömmars mål.

Sorgbearbetning

I denna föreläsningen skapar vi förståelse för vad sorger och förluster är. Hur vi reagerar i samband med en förlust och även hur vår omgivning reagerar då vi sörjer. Vi går igenom olika “saker” som vi tar till för att vi fly smärtan. För att till sist landa in i hur man kan läka, acceptera, förlåta och försonas med sin situation. För att sen släppa taget om det som har varit och gå lite mer lätt vidare i livet.
I denna föreläsning delar jag varmt och generöst med mig av egna erfarenheter av sorger och förluster och vad sorgbearbetningen har gett mig.

Läs mer om Sorgbearbetning Företag