Sorgbearbetning 4 april – Hälsans Hus i Lund

Har du svårt för att släppa taget om det som varit? Blev det inte som du hade drömt om och tänkt dig? Kommer du inte vidare?

Vid alla förluster, kriser och större förändringar uppstår olika förlustreaktioner vilket är alldeles normalt och naturligt. När vi tänker på sorg tänker vi ofta på förlust av någon eller något men det kan också handla om förlusten av till exempel tillit och trygghet.

Processen att sörja och att bearbeta sorg är individuell. Dina upplevelser och känslor finns bara i din kropp och ingen annan vet hur just du känner.

Sorgbearbetning handlar om att lära sig att hantera förluster t ex skilsmässa, jobb, nära anhörig, husdjur, barndom, trygghet eller annat som du förlorat och som fortfarande påverkar dig. Läs mer om Sorgbearbetning här.

Vi kommer denna kväll att gå igenom vad kännetecknar en sorg/förlust, hur vi och vår omgivning många gånger hanterar detta och vad som händer när vi inte får rätt “verktyg” för att ta oss vidare.

Därefter tittar vi in på hur man istället kan arbeta sig igenom förlusterna med hjälp av processen för sorgbearbetning. Efter att ha gått igenom denna process upplever många en känsla av större frihet och av att vara mer levande. Man har fått större förståelse för det som har varit och har med hjälp av “verktygen” bättre kunnat släppa taget. Läs om tidigare deltagares upplevelser här.

Under föredraget kommer jag att relatera till och berätta om en del av mina upplevelser i samband med att vårt första barn föddes svårt sjuk och som vi efter några månader förlorade.

Vi ses på Hälsans Hus i Lund den 4 april kl 19. Det kostar 60kr och ingen föranmälan krävs utan det är bara att dyka upp.

Varmt välkommen! / Christel

Ställ en fråga