Retreat på Österlen 24-26 november – Mindfulness, Yinyoga, Vandring & Qigong

RETREAT PÅ ÖSTERLEN ÄR FÖR DIG SOM …

… vill få ett par dagars time out i vacker och kärleksfull miljö nära havet och naturen. För dig själv eller med någon du vill dela den med.

Retreatet är delvis i tystnad. Detta för att lättare kunna stanna upp och hitta närvaron i nuet. Du får tid för reflektion, återhämtning och utrymme för nya tankar och nya perspektiv.

Detta är en helg för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt inre djupa lugn och till ditt nu. I medkänsla med dig själv och med fokus på dig. Vad är bäst för dig?

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

24-26 november med incheckning kl 16-17 på fredagen och med avslut kl 15 på söndagen.

Vi bor på underbara Rosenlund Gård med skogen och havet som närmsta granne. Medan vi startar morgonen med yinyoga ser vi solen sakta stiga upp ur Östersjön.

I priset ingår helpension med delat boende (dubbelrum) samt alla måltider med underbar och hälsosam vegetarisk mat. Rummen har hotellstandard där lakan och handdukar ingår.

DU KOMMER ATT FÅ

Vi varvar mjuka stretchande yinyogaövningar med mindfulness- och meditationsövningar samt qigong. Vi utforskar nuet genom tanken, kroppen och känslan och både yinyogan och qigongen blir därför också en form av mindfulness. Andetaget är grunden och genomgående i alla övningar. Läs längre ner i inbjudan om Mindfulness, Yinyoga och Qigong. Övningarna kräver ingen förkunskap och du är välkommen precis där du är.

Vi är utomhus båda dagarna och utforskar nuet genom övningar och meditationer i den fantastiska naturen både i skogen kring gården och vid havet. I skogen stannar vi upp och gör flödande Qigong med träden tätt inpå.

På detta retreat på Österlen kommer du också att ha egentid som du spenderar som du vill … kanske på vandrande fot i de vackra omgivningarna, vilande på rummet, lyssnande på fin musik i yogasalen eller något helt annat som passar dig bättre.

PRIS

4.700 kr inkl boka-tidigt-rabatt om bokning sker innan den 22 oktober. Därefter är priset 4.950 kr. Moms tillkommer för dig där företag/organisation ska betala.

Detta går att ta som friskvård.

AVBOKNINGSREGLER

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd kring sammankomster och evenemang. Går retreatet ändå inte att genomföra pga Covid-19 eller andra utomstående orsaker som vi inte kan påverka – kan du boka om din plats till ett retreat längre fram eller få pengarna tillbaka.

När du anmäler dig räknas din anmälan som bindande. Vi har små grupper och begränsat med utrymme – så när det är fullbokat säger vi nej till nya anmälningar och vi tar därför endast emot avanmälningar med läkarintyg. Du kan däremot alltid ge din plats vidare till någon annan t ex om det finns kö till retreatet eller om du känner någon som vill ta din plats.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

RÖSTER FRÅN TIDIGARE DELTAGARE – “VAD VAR DET BÄSTA?”

”Christel och alla deltagare. Underbara miljön och boendet. Naturen. Lugnet. All livskunskap!”

”Miljön, lugnet, övningarna, redskapen, din vägledning, gemenskapen, maten, ute varvat med inomhus, tystnaden som varvades med inte tystnad”

”Christels engagemang & visdom samt lugn. Naturens påverkan på mig”

”Christel du är en stor inspiration & utstrålar ett lugn som passar in i mitt liv, perfekt ❤ TACK ❤”

”Att varva ner. Att andas. Att få maten planerad, lagad och serverad. Nyttig mat. Att vara i tystnad. Att få checka ut och bara följa med.”

”Lugnet. Den naturliga tystnaden i gruppen men också den gemenskap vi fått med varandra”

”Tack Christel för en helt fantastiskt skön och givande helg! Ditt ickedömande sätt är ett av mina starkaste intryck.”

……………………………………………………………………………………

OM CHRISTEL

Christel Lilja har arrangerat retreat på Österlen sedan 2014. Christel arbetar genom Ny Insikt förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner. Hon är utbildad inom mindfulness av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn samt av Magdalena Mecweld inom Yinyoga som också är en av de främsta i Sverige inom detta område. Christel är också utbildad inom beteendevetenskap, coaching, sorgbearbetning, Vipassana-meditation och KBT. Läs mer om Christel och Ny Insikt

MEDITATION & MINDFULNESS

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får lättare att hantera känslan av stress. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi gör bland annat andningsövningar, kroppsscanningar och sköna visualiseringsmeditationer. Med mindfulness tränar vi upp medkänslan med oss själva och andra. Självkärleken ökar. Efter att ha tränat ett tag kommer den djupa insikten i hjärtat att “man själv” är den viktigaste personen i ens liv. Vad är bäst för dig?

YINYOGA / MEDITATIONSYOGA

YinYoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga. Vi utför enkla mjuka yogaövningar och stannar i dessa en längre stund samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. Övningarna ökar bl a flexibiliteten i höfter, benmuskler och gör ryggen lite mer böjlig. I yinyogan är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro sk mindfulness.

MINDFUL QIGONG

Qigong kan översättas till “rörelse av Qi”. Qi = livsenergi. Genom mental koncentration, enkla rörelser och med andningen i centrum förbättras cirkulationen av energi i kroppen och den medvetna närvaron utvecklas. Qigong utvecklades i Kina som en av fem huvudmetoder inom traditionell kinesisk medicin (TQM) och med syfte att förebygga och behandla sjukdomar. Qigong har visat sig ha en dämpande effekt på stressrelaterade symtom.

 

Varmt välkommen!
Christel

 

 

   

Ställ en fråga