Retreat på Österlen 17-20 november – Fördjupning Medkänsla

DETTA ÄR FÖR DIG SOM …

… varit på något av Ny Insikts tidigare helgretreat. Detta är en fortsättning och fördjupning av dessa. För dig själv eller med någon du vill dela den med.

Vi tar här steget vidare med att göra övningar för att nyfiket utforska medkänslan med sig själv och andra. Du kommer också att i övningar bl a få möta självkritiken, träna dig på att “ta emot” och även reflektera över den djupa innebörden av acceptans, försoning och förlåtelse med dig själv och andra.

Vi tar hjälp av naturen i flera av övningarna vilket fördjupar upplevelsen. Det blir lättare att stilla tankebruset och naturen hjälper oss att få kontakt med våra sinnen och vårt hjärta. Då öppnar vi lättare upp oss för livet så som det är och vi blir också mer vakna och uppmärksamma för att ta emot det som kommer. I stunden. Vi får då också lättare kontakt med våra känslor och utforska vad det är man egentligen känner.

Helgen är för dig själv. I medkänsla och med fokus på dig själv. Du släpper taget, ger dig tid för reflektion och återhämtning. Övningarna vi gör tillsammans med gården, maten, de övriga deltagarna – ger dig inspiration till nya tankar och nya perspektiv. För att helt enkelt bättre förstå dig själv. För att i djupet av ditt hjärta inse att du är den viktigaste i ditt liv. Vad är bäst för dig?

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

17-20 november med incheckning kl 16-17 på torsdagen och med avslut kl 15 på söndagen.

Vi bor på underbara Rosenlund Gård med skogen och havet som närmsta granne. Medan vi startar morgonen med yinyoga ser vi solen sakta stiga upp ur Östersjön.

I priset ingår helpension med delat boende (dubbelrum) samt alla måltider med god och hälsosam vegetarisk mat. Rummen har hotellstandard där lakan och handdukar ingår.

DU KOMMER ATT FÅ

Vi varvar meditationer, mindfulnessövningar, vandring, yinyoga och egentid med t ex delning av tankar, upplevelser, tystnad med varandra. Delar av retreatet är i tystnad. Vi tar hjälp av den underbara naturen – både skogen och havet.

Du får också egentid som du spenderar som du vill. Kanske på vandrande fot i de vackra omgivningarna, vilande på rummet, lyssnande på fin musik i yogasalen eller något helt annat som passar dig bäst just då.

PRIS

6.250 kr inkl boka-tidigt-rabatt om bokning sker innan den 17 september. Därefter är priset 6.750 kr.

Moms tillkommer för dig där företag/organisation ska betala. Detta går att ta som friskvård på jobbet.

AVBOKNINGSREGLER

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd kring sammankomster och evenemang. Går retreatet ändå inte att genomföra pga Covid-19 eller andra oförutsedda orsaker som vi inte kan påverka – kan du boka om din plats till ett retreat längre fram eller få pengarna tillbaka.

När du anmäler dig räknas din anmälan som bindande. Vi har små grupper och begränsat med utrymme – så när det är fullbokat säger vi nej till nya anmälningar och vi tar därför endast emot avanmälningar med läkarintyg. Du kan däremot alltid ge din plats vidare till någon annan t ex om det finns kö till retreatet eller om du känner någon som vill ta din plats. Det går också bra att flytta sin plats till ett annat retreat längre fram.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

RÖSTER FRÅN TIDIGARE DELTAGARE – “VAD VAR DET BÄSTA?”

”Aktiviteterna utomhus. Sista meditationen var magisk. Att få landa här efter en stressig period och åka hem som en lugnare lyckligare människa.”

”Lugnet. Den naturliga tystnaden i gruppen men också den gemenskap vi fått med varandra”

”Det har varit två fantastiskt fina dagar! Känner mig väldigt mycket mer avslappnad och inspirerad nu än när jag kom. Du är en fin och inkännande ledare Christel. Tack!”

”En mjuk kropp, ett stillat sinne och minnet av fina dagar. Inspiration från olika personer – ledaren förstås, vår kock och de kloka trevliga deltagarna. Kommer gärna tillbaka!”

”Tack Christel för en helt fantastiskt skön och givande helg! Ditt ickedömande sätt är ett av mina starkaste intryck.”

”Blandningen av yoga, meditation & vandring. Solen, gruppen & god mat. Kravlöst. Stänga ute omvärlden. Lugnet, naturen & stillheten. Omgivningen. Tack Christel, du är fantastisk!”

”Att varva ner. Att andas. Att få maten planerad, lagad och serverad. Nyttig mat. Att vara i tystnad. Att få checka ut och bara följa med.”

 

……………………………………………………………………………………

OM CHRISTEL

Christel Lilja har arrangerat retreat på Österlen sedan 2014. Christel arbetar genom Ny Insikt förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner. Hon är utbildad inom mindfulness av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn samt av Magdalena Mecweld inom Yinyoga som också är en av de främsta i Sverige inom detta område. Christel är också utbildad inom beteendevetenskap, coaching, sorgbearbetning, Vipassana-meditation och KBT. Läs mer om Christel och Ny Insikt

MEDITATION & MINDFULNESS

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får lättare att hantera känslan av stress. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi gör bland annat andningsövningar, kroppsscanningar och sköna visualiseringsmeditationer. Med mindfulness tränar vi upp medkänslan med oss själva och andra. Självkärleken ökar. Efter att ha tränat ett tag kommer den djupa insikten i hjärtat att “man själv” är den viktigaste personen i ens liv. Vad är bäst för dig?

YINYOGA / MEDITATIONSYOGA

YinYoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga. Vi utför enkla mjuka yogaövningar och stannar i dessa en längre stund samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. Övningarna ökar bl a flexibiliteten i höfter, benmuskler och gör ryggen lite mer böjlig. I yinyogan är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro sk mindfulness.

Varmt välkommen!
Christel

Ställ en fråga