Retreat Mindfulness och Yinyoga – 20-22 mars 2020, Österlen

Detta retreat är för dig som vill få ett par dagars time out i vacker och kärleksfull miljö. För dig själv eller med någon du vill dela den med.

Mycket idag tar vårt fokus och det krävs mer av oss än någonsin för att vara närvarande och uppleva det som sker i nuet. Retreatet är delvis i tystnad och genom att “stänga ner” ett sinne blir det lättare för dig att hitta tillbaka till just närvaron i nuet. Den medvetna närvaron.

Detta är en helg för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt inre djupa lugn och till ditt nu. Med dig i fokus. Vad är bäst för dig?

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

20-22 mars med incheckning kl 16-17 på fredagen och med avslut kl 15 på söndagen.

Vi bor på underbara sekelskiftesgården Farmors Lycka. Gården ligger alldeles tyst men är en levande gård med naturen utanför sovrumsfönstret. Upplev den trolska stämningen mellan lövträden i skogsbrynet, kela med någon av gårdens katter eller se solen gå upp ur Östersjön. Du kan också ta ett dopp i den varma utomhuspoolen och titta ut över det böljande landskapet. Delat boende (dubbelrum) som har hotellstandard där lakan och handdukar ingår.

DU KOMMER ATT FÅ

Vi varvar mjuka stretchande yinyogaövningar med mindfulness- och meditationsövningar. I både mindfulness och yinyoga utforskar vi tanken, kroppen och känslan och yinyogan blir därför också en form av mindfulness. Andetaget är grunden och genomgående i alla övningar. Läs längre ner i inbjudan om yinyoga och mindfulness. Övningarna kräver ingen förkunskap och du är välkommen precis där du är.

En av dagarna kommer vi att göra en mindful vandring i Brösarps Backars vackra omgivningar eller kanske vid havet. Vi låter vädret avgöra.

Du kommer också att ha egentid som du spenderar som du vill … kanske på vandrande fot, vilande på rummet, badande i badtunnan, lyssnande på fin musik i yogasalen eller något helt annat.

Du kommer även att få möjlighet till att få en avslappnande fotmassage av fotvårdsspecialist Helene Thomasson. Detta till reducerat självkostnadspris. Begränsat antal massagetillfällen. Läs mer om Helene här

PRIS

3.400 kr inkl boka-tidigt-rabatt om bokning sker innan den 31 januari. Därefter är priset 3.800 kr. Moms tillkommer för dig där företag/organisation ska betala. 100 kr tillkommer för dig som vill få hjälp med städningen av rummet.

I priset ingår helpension med boende och hälsosam vegetarisk mat tillagad på gården av husmor Anna.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

RÖSTER FRÅN TIDIGARE DELTAGARE – “VAD VAR DET BÄSTA?”

”Miljön, upplägget, maten – kan tyvärr inte plocka ut ”det bästa” eftersom allt var bäst!”
”Tryggheten att lämna ut ditt telefonnummer och släppa taget från vardagen”
”Variationen med mindfulness, yinyoga, den härliga vandringen, vilan mellan övningarna”
”Att varva ner. Att andas. Att få maten planerad, lagad och serverad. Nyttig mat. Att vara i tystnad. Att få checka ut och bara följa med.”
”Lugnet. Den naturliga tystnaden i gruppen men också den gemenskap vi fått med varandra”
”Tack Christel för en helt fantastiskt skön och givande helg! Ditt ickedömande sätt är ett av mina starkaste intryck.”
”Det är en gåva att ha hittat hit ♥”

……………………………………………………………………………………

OM CHRISTEL

Christel Lilja arbetar genom Ny Insikt förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner. Hon är utbildad inom mindfulness av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn samt av Magdalena Mecweld inom Yinyoga som också är en av de främsta i Sverige inom detta område. Christel är också utbildad inom beteendevetenskap, coaching, sorgbearbetning, Vipassana-meditation och KBT. Läs mer om Christel och Ny Insikt

MEDITATION & MINDFULNESS

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får lättare att hantera känslan av stress. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi gör bland annat andningsövningar, kroppsscanningar och sköna visualiseringsmeditationer. Med mindfulness tränar vi upp medkänslan med oss själva och andra. Självkärleken ökar. Efter att ha tränat ett tag kommer den djupa insikten i hjärtat att “man själv” är den viktigaste personen i ens liv. Vad är bäst för dig?

YINYOGA / MEDITATIONSYOGA

YinYoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga. Vi utför enkla mjuka yogaövningar och stannar i dessa en längre stund samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. Övningarna ökar bl a flexibiliteten i höfter, benmuskler och gör ryggen lite mer böjlig. I yinyogan är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro sk mindfulness.

Varmt välkommen!
Christel

FarmsL3_NyInsikt

Ställ en fråga