Retreat Mindfulness och Yinyoga – 15-17 november 2019, Österlen

Detta retreat är för dig som vill få ett par dagars time out i vacker och kärleksfull miljö. För dig själv eller med någon du vill dela den med.

Mycket idag tar vårt fokus och det krävs mer av oss än någonsin för att vara närvarande och uppleva det som sker i nuet. Retreatet är delvis i tystnad och genom att “stänga ner” ett sinne blir det lättare för dig att hitta tillbaka till just närvaron i nuet. Den medvetna närvaron.

Detta är en helg för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt inre djupa lugn och till ditt nu. Med dig i fokus. Vad är bäst för dig?

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

15-17 november med incheckning kl 16-17 på fredagen och med avslut kl 15 på söndagen.

Delat boende (dubbelrum) på underbara Rosenlund Gård med skogen, betesängar och havet som närmsta grannar. Rummen har hotellstandard och lakan och handdukar ingår.

DU KOMMER ATT FÅ

Vi kommer att varva mjuka stretchande yinyogaövningar med mindfulness- och meditationsövningar. I både mindfulness och yinyoga utforskar vi tanken, kroppen och känslan och yinyogan blir därför också en form av mindfulness. Andetaget är grunden och genomgående i alla övningar. Läs längre ner i inbjudan om yinyoga och mindfulness. Övningarna kräver ingen förkunskap och du är välkommen precis där du är.

En av dagarna kommer vi att göra en mindful vandring i Brösarps Backars vackra omgivningar eller kanske vid havet. Vi låter vädret avgöra.

Du kommer också att ha egentid som du spenderar som du vill … kanske på vandrande fot, vilande på rummet, lyssnande på fin musik i yogasalen eller något helt annat.

Du kommer även att få möjlighet till att få en avslappnande fotmassage av fotvårdsspecialist Helene Thomasson. Detta till reducerat självkostnadspris. Läs mer om Helene här

PRIS

3.300 kr inkl boka-tidigt-rabatt om bokning sker innan den 31 augusti. Därefter är priset 3.700 kr. Moms tillkommer för dig där företag/organisation ska betala.

I priset ingår helpension med boende och hälsosam mat från vegetarisk restaurang.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook. Obs! Begränsat antal platser.

RÖSTER FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

“Närvaro och uppmärksamhet bara på mej själv! Välbehövlig paus från vardagen.”

“Jag gillar det tysta och lugna med dessa dagar. Att blicka inåt. Jag gillar också att prata med de andra som är med. Det blir en fin gemenskap. Det är bra att du påminner om att vi inte behöver prata hela tiden, eftersom man annars kan känna sig utanför om man vill vara tyst. Mycket surr annars.”

“Jag som trodde att jag inte gillade tystnad. Jag älskade det! Tillsammans med övningarna vi gjorde och din varma lugna ledning och framtoning fick jag verkligen en ny/omstart. Kände mig påfylld med både energi och kraft.”

……………………………………………………………………………………

OM CHRISTEL

Christel Lilja arbetar genom Ny Insikt förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner. Hon är utbildad inom mindfulness av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn samt av Magdalena Mecweld inom Yinyoga som också är en av de främsta i Sverige inom detta område. Christel är också utbildad inom beteendevetenskap, coaching, sorgbearbetning och KBT. Läs mer på www.nyinsikt.com.

MEDITATION & MINDFULNESS

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får lättare att hantera känslan av stress. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi gör bland annat andningsövningar, kroppsscanningar och sköna visualiseringsmeditationer. Med mindfulness tränar vi upp medkänslan med oss själva och andra. Självkärleken ökar. Efter att ha tränat ett tag kommer den djupa insikten i hjärtat att “man själv” är den viktigaste personen i ens liv. Vad är bäst för dig?

YINYOGA / MEDITATIONSYOGA

YinYoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga. Vi utför enkla mjuka yogaövningar och stannar i dessa en längre stund samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. Övningarna ökar bl a flexibiliteten i höfter, benmuskler och gör ryggen lite mer böjlig. I yinyogan är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro sk mindfulness.

Varmt välkommen!
Christel

Retreat_NyInsikt Retreatuterum_NyInsikt

Ställ en fråga