Retreat för en dag – 3 juni 2018, Råbylunds Gård i Lund

Ge dig själv en inspirerande och härlig dag i kärleksfull miljö. Med dig själv eller någon som du vill dela den med.
  • Tid: 3 juni kl 9.00-15.00
  • Plats: Råbylunds Gård i Lund
  • Pris: 690 kr inklusive övningar, föreläsning och fika.  I priset ingår boka-tidigt-rabatt på 50 kr om du anmäler dig innan den 30 april annars betalar du 740 kr. Tillkommer 60 kr för dig som vill köpa till lunch. 
  • Anmälan & frågor: Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.
Du kommer att få; 
  • Inspirationsföredrag “Ayurveda – Reflektion över vem jag är?” För oss mitt uppe i livet — av Lisa Förlin, Hållbarhetsholken
  • Hatha-Yinyoga – En mjuk blandning av aktiv och passiv yoga – av Cathrin Wållgren Olsson, Yogafitforlife
  • Meditation & Mindfulness – Vi stannar upp, utforskar nuet och upplever andetaget och vår kropp – av Christel Lilja, Ny Insikt
  • En dag för dig själv där du släpper taget och bara följer med … andetag för andetag … ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt nu.

Röster från tidigare “Retreat för en dag” om vad som var det bästa med dagen;

“Närvaro o uppmärksamhet bara på mej själv! Paus från vardagen.”

“Jag gillar det tysta och lugna med dessa dagar. Att blicka inåt. Jag gillar också att prata med de andra som är med. Det blir en fin gemenskap. Det är bra att du säger att vi inte ska prata hela tiden, eftersom man annars kan känna sig utanför om man vill vara tyst. Mycket surr annars.”

“Alla 3 ämnen gick in i varandra och alla 3 presentatörerna hade ett genuint intresse för deltagarnas hälsa. Jag fick lära mig nya grepp.”

Inspirationsföredraget öppnar upp kontakt med Ayurveda, som betyder kunskap om livet. Ayurveda är den (över 5000 år gamla) indiska hälsoläran som beskriver hur du, utifrån vem du är, kan balansera just ditt liv på det sätt du mår bra av. Under föredraget får du med dig ayurvedans grunder så att du kan undersöka ditt nuvarande tillstånd hos dig själv. Du får också med dig hur du med enkla medel kan börja införliva det ayurvediska tankesättet för mer välmående i din vardag. 

Läs mer om Lisa här.

Hatha-Yinyoga är en mjuk blandning av aktiv och passiv yoga, där vi varvar mellan sittande och stående yogaövningar- allt i ett lugnt tempo, fritt från prestation och med andetaget i centrum. Samtidigt som denna kombination av Hatha-Yinyoga stärker upp musklerna, och då framförallt kring rygg, mage, ben och höfter, bidrar den också till ökad rörlighet och smidighet genom att hjälpa till att lösgöra spänningar i kroppen. Avslutningsvis varvar vi ned i Shavasana och tillåter oss att stilla kropp och sinne i djup avslappning.
Läs mer om Cathrin här.

Meditation & Mindfulness hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får en minskad känsla av stress. Vi ger vår hjärna välbehövlig vila. Övningarna är enkla och vi får med träningen också en förbättrad medkänsla med oss själva och andra. Se vad du upptäcker.
Läs mer om Christel här.

Övningarna kräver ingen förkunskap utan du är välkommen precis där du är!

Varmt välkommen!
Christel

Ställ en fråga