Retreat för en dag – 26 januari 2020, Råbylunds Gård i Lund

Starta upp 2020 på bästa vis och sätt intentionen för det nya året och du ger dig själv en inspirerande och härlig dag i kärleksfull miljö.

På denna workshop kommer vi att få en föreläsning inom Ayurveda samt förankras i andetaget och kroppen genom övningar i mindfulness, meditation och yinyoga.

En dag för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt inre djupa lugn och till ditt nu. Vad är din intention för 2020?

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

26 januari kl 9.00-15.00 på Råbylunds Gård i Lund.

PRIS

750 kr. I priset ingår fika och boka-tidigt-rabatt på 50 kr om du anmäler dig innan den 22 december annars betalar du 800 kr. Det tillkommer 70 kr för dig som vill köpa till lunch.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

DU KOMMER ATT FÅ

– INSPIRATIONSFÖREDRAG “Ett liv i balans och glädje med inspiration av Ayurveda” – Med hjälp av den Ayurvediska livsfilosofin och läkekonsten får du här en tydlig bild av hur det hänger ihop samt vad du själv kan göra  – av Stina Andersson, Veda Management

– MEDITATION & MINDFULNESS – Med hjälp av enkla övningar och tekniker går vi mjukt in och utforskar nuet. Vi tränar vårt hjärta och hjärna och upplever andetaget och kroppens förnimmelser. Här & Nu. Se vad du upptäcker… – av Christel Lilja, Ny Insikt

– YINYOGA – YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga.  – Christel Lilja, Ny Insikt

……………………………………………………………………………………

RÖSTER FRÅN TIDIGARE “RETREAT FÖR EN DAG” OM VAD SOM VAR DET BÄSTA

“Närvaro o uppmärksamhet bara på mej själv! Paus från vardagen.”

“Jag gillar det tysta och lugna med dessa dagar. Att blicka inåt. Jag gillar också att prata med de andra som är med. Det blir en fin gemenskap. Det är bra att du säger att vi inte ska prata hela tiden, eftersom man annars kan känna sig utanför om man vill vara tyst. Mycket surr annars.”

“De olika blocken gick in i varandra och “presentatörerna” hade ett genuint intresse för deltagarna och deras bästa. Jag gick hem tacksam och påfylld med både ny kunskap och ny välbehövlig energi”

……………………………………………………………………………………

INSPIRATIONSFÖREDRAG “Ett liv i balans och glädje med inspiration av Ayurveda”

Hur fungerar du när du mår riktigt bra? Vilka är dina styrkor och hur använder du dig av dem? Kan man verkligen förklara hur ilska och irritation kan hänga ihop med tomatsoppa? Självklart. Hur vi lever, vad vi äter, vilka sinnesintryck vi tar in och vilka vi umgås med påverkar oss i stor utsträckning. Inom oss, påverkar vi varenda cell. Med hjälp av den Ayurvediska livsfilosofin och läkekonsten, guidas du genom kroppens och sinnets funktioner, och du kommer att få en tydlig bild hur allt hänger ihop, vilka obalanser som ger upphov till olika symptom och vad du själv kan göra för att balansera dig i vardagen för att på sikt uppnå din optimala hälsa. I Stinas workshops, kurser och livsstilsrådgivningar integrerar hon sina olika erfarenheter och kunskaper för att skapa livskraftiga hållbara människor.
Läs mer om Stina

MEDITATION & MINDFULNESS

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får lättare att hantera stress och oro. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi gör bland annat andningsövningar, kroppsscanningar och sköna visualiseringsmeditationer. Med mindfulness tränar vi upp medkänslan med oss själva och andra. Självkärleken ökar. Efter att ha tränat ett tag kommer den djupa insikten i hjärtat att “man själv” är den viktigaste personen i ens liv. Vad är bäst för dig?
Läs mer om Christel

YINYOGA

Yinyoga passar alla och är en kombination av yoga, mindfulness och TCM (Traditionell kinesisk medicin). I yinyogan håller vi positionerna (man hittar sin egen gräns) under ca 3 – 7 minuter. På så sätt stretchas bindväven runt ben, fascia, leder och organ – vilket gör att såväl rörlighet som smidighet ökar, samtidigt som kroppens energikanaler (meridianer) påverkas. Då vi håller positionerna en längre stund ges tid för reflektion, eftertanke och träning i medveten närvaro. Att praktisera yinyoga är att aktivt vända uppmärksamheten inåt och tillåta det som är. Att helt enkelt bara få vara. Yinyogan riktar sig generellt sett till området vid höfterna, bäckenet och den nedre delen av ryggen och består av mestadels sittande och liggande positioner.
Läs mer om Christel

……………………………………………………………………………………

Övningarna kräver ingen förkunskap och du är välkommen precis där du är! Hoppas vi ses!

Varmt välkommen!
Christel

Ställ en fråga