Retreat för en dag – 24 november 2018, Hälsans Hus i Lund

Ge dig själv en inspirerande och härlig dag i kärleksfull miljö tillsammans med Mindfulness & Meditation och Yin- & Yangyoga. Med dig själv eller någon som du vill dela dagen med.

För dig som …
… redan har en inblick i vad mindfulness är och som vill fördjupa dig ytterligare i dess verktyg och tekniker för att se vad det kan bidra med
… nyfiket vill utforska nuet tillsammans i grupp både individuellt samt två och två
… helt enkelt bara vill få en dag med dig själv – eller någon du tycker om – för att hitta tillbaka till fokus och ditt andetag inför julens kanske hektiska tid

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

Lördagen den 24 november kl 9.00-15.00 på Hälsans Hus i Lund.

PRIS

660 kr inklusive övningar, föreläsning och fika med julrawfoodboll. I priset ingår boka-tidigt-rabatt på 50 kr om du anmäler dig innan den 24 oktober annars betalar du 710 kr. Tillkommer 60 kr för dig som vill köpa till lunch (sallad – kyckling alt vegetarisk).

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

DU KOMMER ATT FÅ

MEDITATION & MINDFULNESS
Tillsammans individuellt samt två och två i olika sorters övningar och med olika tekniker utforskar vi nuet och upplever andetaget och kroppen – av Christel Lilja, Ny Insikt

YIN- & YANGYOGA
Yoga ger harmoni och balans i livet, en förmåga att hålla ett leende på läpparna och att vara här och nu i detta ögonblick samt ha flexibilitet inte bara i kroppen utan även i sinnet – av Edita Juchneviciute, Harmoni Oasen AB

EN DAG FÖR DIG SJÄLV …
… där du släpper taget och bara följer med … andetag för andetag … ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt nu.

Vi kommer förutom att landa in inför julen med vårt andetag och kropp även reflektera över julens kanske upplevda måsten … och om det finns alternativa val och vägar för att kunna visa sig själv lite större omtänksamhet och medkänsla.

Du anmäler dig genom att skicka PM eller mejl till christel.lilja@nyinsikt.com.

……………………………………………………………………………………

RÖSTER FRÅN TIDIGARE “RETREAT FÖR EN DAG” OM VAD SOM VAR DET BÄSTA

“Närvaro o uppmärksamhet bara på mej själv! Paus från vardagen.”

“Jag gillar det tysta och lugna med dessa dagar. Att blicka inåt. Jag gillar också att prata med de andra som är med. Det blir en fin gemenskap. Det är bra att du säger att vi inte ska prata hela tiden, eftersom man annars kan känna sig utanför om man vill vara tyst. Mycket surr annars.”

“Alla ämnen gick in i varandra och alla presentatörerna hade ett genuint intresse för deltagarnas hälsa. Jag fick lära mig nya grepp.”

……………………………………………………………………………………

MEDITATION & MINDFULNESS
Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt djupa inre lugn och får en minskad känsla av stress. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi tränar också upp självkärleken och medkänslan med oss själva och andra. Upplev känslan och kraften som skapas då vi tränar tillsammans i grupp både enskilt samt två och två. Se vad du upptäcker.
Läs mer om Christel på https://nyinsikt.com.

YIN- & YANGYOGA
De taoistiska begreppen Yin och Yang beskriver de två grundläggande egenskaper eller energier som finns i allting; från vår mat och våra kroppar, till årstiderna och världen runt omkring oss. Yin kvaliteter kan ses som mer inre, passiva, kylande och nedåt. Medan Yang är mer extern, dynamisk, uppvärmning och uppåt. Detta två ska enligt taoismen vara i harmoni vilket då ger balans i livet. Att kombinera både Yin och Yang-element i en klass ger en balanserad yoga praxis, vi upplever fördelarna med båda stilar och det kan ha en kraftfull effekt på energinivåerna.
Läs mer om Edita på http://www.harmonioasen.com

För att fullt ut ta till dig övningarna kan det vara en fördel att ha gjort antingen mindfulness eller någon form av yoga tidigare … men övningarna är enkla och du är välkommen precis där du är!

Varmt välkommen!
Christel

Ställ en fråga