Retreat för en dag – 2 juni 2019, Råbylunds Gård i Lund

Möt sommaren på ett mer närvarande sätt och ge dig själv en inspirerande och härlig dag i kärleksfull miljö. Du kommer få hjälp med verktyg, tekniker och tillsammans med förankringen i andetaget och kroppen genom övningar i mindfulness och yoga.

Med dig själv eller med någon som du tycker om och som du vill dela dagen med.

Mycket idag tar vårt fokus och det krävs mer av oss än någonsin för att vara närvarande och uppleva det som sker i nuet. Och inte minst för att hantera livssituationen som den är just nu och hitta till sitt inre djupa lugn.

En dag för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt inre djupa lugn och till ditt nu. Vad är bäst för dig?

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

2 juni kl 9.00-15.00 på Råbylunds Gård i Lund.

PRIS

740 kr och i priset ingår boka-tidigt-rabatt på 50 kr om du anmäler dig innan den 1 maj annars betalar du 790 kr. Tillkommer 60 kr för dig som vill köpa till lunch.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

DU KOMMER ATT FÅ

– KLANG YINYOGA – Vi undersöker effekten av ljudvibrationen i samband med övningar, mantra och andningsövningar. Under yogapasset används olika klangskålar och vi avslutar med en klangavslappning eller kort meditation – av Iris Kruger, Vita Raeda

– INSPIRATIONSFÖREDRAG “TRÄNING KAN VARA MEDICIN” – Här kommer du inspireras i hur rätt sorts träning kan bli medicin vid t ex underproduktion av sköldkörteln, övervikt och diabetes typ II. – av Hanna Åberg, UpsideDown

– MEDITATION & MINDFULNESS – Tillsammans i olika typer av övningar går vi mjukt in i övningarna och utforskar nyfiket nuet, upplever andetaget och kroppen – av Christel Lilja, Ny Insikt

……………………………………………………………………………………

RÖSTER FRÅN TIDIGARE “RETREAT FÖR EN DAG” OM VAD SOM VAR DET BÄSTA

“Närvaro o uppmärksamhet bara på mej själv! Paus från vardagen.”

“Jag gillar det tysta och lugna med dessa dagar. Att blicka inåt. Jag gillar också att prata med de andra som är med. Det blir en fin gemenskap. Det är bra att du säger att vi inte ska prata hela tiden, eftersom man annars kan känna sig utanför om man vill vara tyst. Mycket surr annars.”

“Alla 3 ämnen gick in i varandra och alla 3 presentatörerna hade ett genuint intresse för deltagarnas hälsa. Jag fick lära mig nya grepp.”

……………………………………………………………………………………

KLANG YINYOGA
Yinyoga är baserad på TCM och vi håller ett fåtal olika positioner passivt (man hittar sin egen gräns) under ca 3 – 5 min. På så sätt stretchas bindväven runt ben, fascia, leder och organ – vilket gör att såväl rörlighet som smidighet ökar, samtidigt som kroppens energikanaler (meridianer) påverkas. Då vi håller positionerna längre ges tid för reflektion, eftertanke och närvaroträning. Att praktisera yinyoga är att aktivt vända uppmärksamheten inåt och tillåta det som är, att få vara helt enkelt. Yinyogan riktar sig generellt sett till området vid höfterna, bäckenet och den nedre delen av ryggen och består av ett ca. tjugotal mest sittande och liggande ställningar.
Läs mer om Iris här

INSPIRATIONSFÖREDRAGET “TRÄNING KAN VARA MEDICIN”
Det finns idag tydliga riktlinjer och forskning som visar hur träning kan hjälpa mot stress, övervikt, diabetes, hjärt-kärlsjukdom, skador i rörelseapparaten och åldersrelaterade sjukdomar. Medicinsk träning är en måldefinierad fysisk aktivitet där målet är att motverka/förebygga sjukdomar och ohälsa hos individer som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning eller befinner sig i riskzonen för att drabbas av sådan. Under denna föreläsning kommer du få inspiration i hur rätt sorts träning kan vara medicin vid till exempel diabetes typ II, övervikt och hypotyreos (underfunktion av sköldkörteln).
Läs mer om Hanna här

MEDITATION & MINDFULNESS
Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får en minskad känsla av stress. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi tränar också upp medkänslan med oss själva och andra. Upplev känslan och kraften som skapas då vi tränar tillsammans i grupp. Se vad du upptäcker.
Läs mer om Christel här

Övningarna kräver ingen förkunskap och du är välkommen precis där du är!

Varmt välkommen!
Christel

Ställ en fråga