Retreat för en dag – 14 juni 2020, Råbylunds Gård i Lund

Möt sommaren på ett mer närvarande sätt och ge dig själv en inspirerande och härlig dag i kärleksfull miljö. Du kommer få hjälp med verktyg, tekniker och tillsammans med förankringen i andetaget och kroppen genom övningar i mindfulness och yoga.

Temat för dagen är kommunikation med dig själv och andra och du kommer att få en inspirationsföreläsning av Linda Ynner, pilot om Kommunikationen – det viktigaste av allt …

Med dig själv eller med någon som du tycker om och som du vill dela dagen med.

En dag för dig själv där du släpper taget och bara följer med. Andetag för andetag. Ögonblick för ögonblick. Du får inspiration, stillar sinnet och hittar tillbaka till fokus. Till ditt inre djupa lugn och till ditt nu. Vad är bäst för dig?

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

14 juni kl 9.00-15.00 på Råbylunds Gård i Lund.

PRIS

750 kr. I priset ingår fika och boka-tidigt-rabatt på 50 kr om du anmäler dig innan den 1 maj annars betalar du 800 kr. Det tillkommer 70 kr för dig som vill köpa till lunchen som kommer från en vegetarisk restaurang.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

DU KOMMER ATT FÅ

– INSPIRATIONSFÖREDRAG “Kommunikationen – det viktigaste av allt…” – Lär dig kommunicera som en pilot. Du får i denna inspirationsföreläsning tips och verktyg för att minska missförstånd i dina relationer pga kommunikation.  – av Linda Ynner, FlyBy

– MEDITATION & MINDFULNESS – Med hjälp av enkla övningar och tekniker går vi mjukt in och utforskar nuet. Vi tränar vårt hjärta och hjärna och upplever andetaget och kroppens förnimmelser. Här & Nu. Se vad du upptäcker… – av Christel Lilja, Ny Insikt

– YINYOGA – YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som oviga.  – Christel Lilja, Ny Insikt

……………………………………………………………………………………

RÖSTER FRÅN TIDIGARE “RETREAT FÖR EN DAG” OM VAD SOM VAR DET BÄSTA

“Närvaro o uppmärksamhet bara på mej själv! Paus från vardagen.”

“Jag gillar det tysta och lugna med dessa dagar. Att blicka inåt. Jag gillar också att prata med de andra som är med. Det blir en fin gemenskap. Det är bra att du säger att vi inte ska prata hela tiden, eftersom man annars kan känna sig utanför om man vill vara tyst. Mycket surr annars.”

“De olika blocken gick in i varandra och “presentatörerna” hade ett genuint intresse för deltagarna och deras bästa. Jag gick hem tacksam och påfylld med både ny kunskap och ny välbehövlig energi”

……………………………………………………………………………………

INSPIRATIONSFÖREDRAG “Kommunikationen – det viktigaste av allt …”

Lär dig kommunicera som en pilot. Alla relationer bygger på en bra kommunikation. Det vet de flesta. För att få en bra kommunikation behövs några grundläggande parametrar, det är i stort sett omöjligt att bara bestämma sig för att nu ska vi börja kommunicera bättre. Det krävs ett bra förarbete, kunskap och inte minst tillit till sig själv och varandra.

En förutsättning inom flyget är att ha god kommunikation. Detta är en arbetsplats där kommunikationen måste fungera – vilket annars kan få oehörda konsekvenser. Det finns väl framtagna metoder för att både förebygga, minimera och undvika eventuella konsekvenser av missförstånd.

Detta sätt att kommunicera går även att applicera i våra privata relationer. Under detta föredrag får du tips och verktyg för att minska missförstånd i dina relationer pga kommunikation. Linda Ynner äger och driver FlyBy och är piloten som brinner för det komplexa i samarbetet mellan människa, människa och flygplan. Hon utbildar även andra branscher i flygets metoder.
Läs mer om Linda

MEDITATION & MINDFULNESS

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får lättare att hantera stress och oro. Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi gör bland annat andningsövningar, kroppsscanningar och sköna visualiseringsmeditationer. Med mindfulness tränar vi upp medkänslan med oss själva och andra. Självkärleken ökar. Efter att ha tränat ett tag kommer den djupa insikten i hjärtat att “man själv” är den viktigaste personen i ens liv. Vad är bäst för dig?
Läs mer om Christel

YINYOGA

Yinyoga passar alla och är en kombination av yoga, mindfulness och TCM (Traditionell kinesisk medicin). I yinyogan håller vi positionerna (man hittar sin egen gräns) under ca 3 – 7 minuter. På så sätt stretchas bindväven runt ben, fascia, leder och organ – vilket gör att såväl rörlighet som smidighet ökar, samtidigt som kroppens energikanaler (meridianer) påverkas. Då vi håller positionerna en längre stund ges tid för reflektion, eftertanke och träning i medveten närvaro. Att praktisera yinyoga är att aktivt vända uppmärksamheten inåt och tillåta det som är. Att helt enkelt bara få vara. Yinyogan riktar sig generellt sett till området vid höfterna, bäckenet och den nedre delen av ryggen och består av mestadels sittande och liggande positioner.
Läs mer om Christel

……………………………………………………………………………………

Övningarna kräver ingen förkunskap och du är välkommen precis där du är! Hoppas vi ses!

Varmt välkommen!
Christel

Ställ en fråga