Mindfulness Workshop – 12 september 2020 i Lund

DENNA MINDFULNESS WORKSHOP ÄR FÖR DIG SOM VILL FÅ …

  • insikt i vad Mindfulness är och få träna och reflektera tillsammans på detta i grupp
  • en kick för att komma igång igen med din mindfulnessträning
  • inspiration, konkreta verktyg och lära dig mer om hur du kan hantera stress och oro för att hitta tillbaka till fokus och ditt inre djupa lugn

Vi kommer tillsammans träna och utforska vad mindfulness kraftfulla verktyg och träning kan bidra med i vardagen. Jag kommer att utbilda i mindfulness och vi kommer också att göra olika övningar tillsammans. Du kommer också tillsammans med andra få reflektera över vad övningarna ger.

Du fortsätter din träning hemma efter denna workshop. Till din hjälp kan du använda dig av de mindfulnessövningar (MP3/CD) som ingår i detta paket och vill du få ännu mer stöd i din träning kan du till självkostnadspris köpa till ett 8-veckors online träningsprogram (420 kr).

……………………………………………………………………………………

DETTA INGÅR

  • Olika sorters andnings- och kroppsövningar sittande, liggande, stående och gående
  • Inspirationsföreläsning om bland annat hur stress påverkar oss, vad mindfulness är och vad som händer i hjärnan och hjärtat när vi tränar mindfulness
  • Utbildning i Mindfulness med bland annat mindfulness sju viktiga principer, SOAS m m
  • Mindfulnessövningar MP3/CD – “För mer närvaro i nuet” / Ny Insikt – Utgåva 1
  • Dela dina upplevelser med andra och uppleva kraften och energin som skapas när vi mediterar tillsammans i grupp
  • Lunch och fika med the och tilltugg

TID & PLATS

Lördagen 12 september kl 9-15 på Hälsans Hus i Lund

PRIS

820 kr. I priset ingår fika, the och lunch i form av soppa från vegetarisk restaurang i Lund.

60 kr rabatt för dig som tidigare har gått mindfulnesskurs i Ny Insikts regi eller är student, arbetslös och pensionär.

För företag/organisation tillkommer moms.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com, på tfn 0706 – 500 855 eller via PM på Facebook.

AVBOKNINGSREGLER

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd kring sammankomster och evenemang. Går workshopen ändå inte att genomföra pga Covid-19 eller om du pga reserestriktioner inte kan komma till workshopen – får du pengarna tillbaka eller kan du boka om din plats till en annan workshop längre fram.

När du anmäler dig räknas din anmälan som bindande. Vi har små grupper och begränsat med utrymme – så när det är fullbokat säger vi nej till nya anmälningar. Vi tar därför endast emot avanmälningar med läkarintyg. Du kan däremot alltid ge din plats vidare till någon annan t ex om det finns kö till workshopen eller om du känner någon som vill ta din plats. Du kan också flytta din plats till ett annan workshop längre fram.

……………………………………………………………………………………….

MINDFULNESS & MEDITATION

Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt. Du intar genom enkla övningar en mer accepterande och ickedömande hållning till dig själv och livet. Du blir mer lyhörd för andra och mer närvarande i relationer. Mindfulness har i åtskilliga studier visat sig förbättra bland annat just möjligheten att stanna upp för att vara och uppleva mer i nuet, få verktyg för att hantera stress och det ständiga tankebruset. Att hitta tillbaka fokus, koncentration och hitta till ditt inre djupa lugn upplever många förbättras. Även att stärka din självkänsla och få bättre sömn samt att bli mjukare mot dig själv och visa dig själv omsorg och medkänsla är områden som stärks genom träningen.
Läs mer om Mindfulness

YINYOGA

YinYoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som stela. Vi utför enkla mjuka yogaövningar och stannar i dessa en längre stund samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. Du behöver inga speciella kläder och alla övningar är sittande eller liggande. Övningarna ökar bl a flexibiliteten i höfter, benmuskler och gör ryggen lite mer böjlig. I yinyogan är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro sk mindfulness.
Läs mer om Yinyoga

……………………………………………………………………………………….

OM CHRISTEL

Jag arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner genom bland annat kurser (i grupp eller individuellt), föredrag, workshops och andra aktiviteter inom mindfulness. Jag är diplomerad mindfulnessinstruktör och utbildad av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström. Ola är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn. Jag är också utbildad inom yinyoga av Magdalena Mecweld, beteendevetenskap, coaching, sorgbearbetning och KBT. Läs mer om mig under fliken Omwww.nyinsikt.com

 

RÖSTER FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

“Jag har verkligen tyckt om att gå din kurs. Det har känts spännande att komma till varje tillfälle, och jag tycker att ditt upplägg med varierande övningar blandat med reflektioner har varit bra. Jag har lärt mig väldigt mycket om både mindfulness och mig själv. Kursen har gett mig övningar, tankar och förhållningssätt som jag tar med mig och kommer fortsätta praktisera själv. Det som har fungerat bäst för mig är de visuella övningarna men det har varit roligt att få prova på olika sorters övningar. Jag tycker också att det har varit väldigt värdefullt att ha hemuppgifter varje vecka så att man verkligen får in mindfulness hemma i vardagen. Jag uppskattar att du berättade mycket om mindfulness så att man också fick ett teoretiskt perspektiv och förståelse för helheten.” 

“Mindfulness har gett mig mindre stress, att fokusera en sak i taget, slutföra och ta nästa sak. Jag känner mig piggare med mer energi som håller i sig hela dagen. Jag har fått insikter som gör att jag tänker mer på hur jag reagerar, svarar, prioriterar.”

“Mindfulness med dig har gett mig så mycket. Jag har blivit mycket bättre på att stanna upp och mer aktivt välja hur jag vill agera istället för att gå igång med “autopiloten” som jag ofta gjorde innan. Jag har också fått en annan syn på många situationer i livet t ex att inte lika lätt döma andra utan att istället försöka förstå beteendet, varför…”

……………………………………………………………………………………….

Varmt välkommen till en höst i lite större medveten närvaro!

Hoppas vi ses / Christel

Ställ en fråga