Mindful Yoga – Start 8 december 2021 – 100% Online

MindfulYoga NyInsikt

YinYoga & Mindfulness

Vill du få hjälp med att hitta till fokus, lugn och närvaro genom hela jul-, nyårs- och trettonhelgen?

Mindful Yoga är en härlig kombination av yinyoga och mindfulness.

Vi startar varje pass med att mjukt landa in i andetaget och kroppen. Därefter går vi in i träningen med mjuka, stretchande och avslappnande yinyogaövningar. Vi stannar försiktigt i varje position en lite längre stund. Yinyoga är för alla och de enkla positionerna utförs långsamt och med ett inåtvänt sinne. Fokus ligger i nuet och på att uppleva och betrakta tankar, känslor och kroppens förnimmelser.

Passet avslutas med en skön längre meditation/mindfulnessövning t ex andningsövning, kroppsscanning, visualiseringsövning.

Varje pass har ett tema utifrån aktuella perspektiv från yogans och mindfulness begreppsvärld som till exempel acceptans, tålamod, tankar, känslor och som följer med som en röd tråd genom passet inklusive yinyogan.

Läs mer om YinYoga och Mindfulness längre ner i texten.

Mindful Yoga – start 8 december

  • Onsdagar kl 17-18 – sex tillfällen (8 dec, 15 dec, 22 dec, 29 dec, 5 jan och 12 jan)
  • Passet sänds live online via Zoom
  • Varje pass spelas in och du kan därför titta på veckans pass i efterhand om du missade live-sändningen eller om du vill göra om passet flera gånger
  • Varje pass har ett eget tema som följer som en röd tråd genom passet
  • Du får efter varje pass en liten hemuppgift för egen träning och reflektion tills vi ses igen och du har möjlighet att t ex ställa frågor kring träningen generellt eller någon övning specifikt

Din investering

  • 1.000 kr (för företag tillkommer moms)
  • Detta är Friskvård

Anmälan & Frågor

Skicka din anmälan och dina frågor till christel.lilja@nyinsikt.com.

Sagt om Ny Insikts MeditationsYoga & Mindful Yoga

“Så värdefullt med att det har varit fokus på att det inte är prestationen som är viktig utan ATT man gör det”
“Att jag fått en påminnelse varje vecka om att vara här och nu. Att träna på acceptans och lyssna på mina egna signaler”
“Regelbundenheten, upprepade träningsmoment flera gånger i följd, möjligheten att kunna följa inspelat pass när man missat, avslappningen/lugnet”
“Att det verkligen märks en stor skillnad före och efter passet. både fysiskt och mentalt. Men mest mentalt. det känns verkligen som att mycket jobbstress har försvunnit under passets gång. Hjärnan känns rebootad efteråt”
“Bra med kamera av. Det är skönt att vila ögonen och slippa skärmfokus”

“Jag längtar till veckans pass ❤️”

YINYOGA

Yinyoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som stela. Vi utför enkla mjuka yogaövningar och stannar i dessa en längre stund samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. Man behöver inga speciella kläder och alla övningar utförs sittande eller liggande. Övningarna ökar bland annat flexibiliteten i höfter, benmuskler och gör ryggen lite mer böjlig. I yinyogan är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna andetaget, kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro det vill säga samma som mindfulness.

MINDFULNESS & MEDITATION

Mindfulness eller medveten närvaro leder ofta till ett förändrat förhållningssätt till sig själv och sin omvärld. Genom enkla övningar intar man en mer accepterande och ickedömande hållning till sig själv och livet. Man blir mer lyhörd för andra och mer närvarande i relationer. Mindfulness har i åtskilliga studier visat sig förbättra bland annat just möjligheten att stanna upp för att vara och uppleva mer i nuet, få verktyg för att hantera stress och det ständiga tankebruset. Att hitta tillbaka till fokus, koncentration och hitta till sitt inre djupa lugn upplever många förbättras. Stärkt självkänsla, bättre sömn och att bli mjukare mot sig själv samt visa sig själv omsorg och medkänsla är också områden som stärks genom träningen.

Om Christel

Christel Lilja arbetar genom Ny Insikt förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner. Hon har själv mediterat i över 14 år och har lett grupper och personer genom kurser, träning och retreats i detta sedan 2014.

Hon är utbildad inom YinYoga av Magdalena Mecweld som är en av de främsta i Sverige inom detta och inom mindfulness av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness (är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn). Hon är också bland annat utbildad inom Vipassanameditation, beteendevetenskap, coaching, sorgbearbetning och KBT.

Läs mer om Christel på www.nyinsikt.com

Vi ses! / Christel

Ställ en fråga