Mindful Yoga Hösten 2020 i Lund & Online – Mindfulness & YinYoga. Start 22 sep.

Detta är för dig som vill finna ditt inre djupa lugn. Få konkreta verktyg/övningar för att både bli bättre på att hantera stress och lättare hitta tillbaka till fokus och nuet.

Vi börjar passen med mjuka, stretchande och avslappnande yinyogaövningar. Vi stannar försiktigt i varje position en lite längre stund. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne. Då fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro sk mindfulness.

Som ytterligare bidrag till att stilla sinnet och vända blicken lite mer inåt avslutas passet med en skön längre meditation/mindfulnessövning.

Läs mer om YinYoga och Mindfulness/Meditation längre ner i inbjudan.

……………………………………………………………………………………

DU KOMMER ATT FÅ

  • konkreta verktyg/övningar för att bland annat hantera stress, det ständiga tankebruset på ett bättre sätt och för att hitta till ditt inre djupa lugn
  • hemuppgifter efter varje träff för fördjupat praktiserande
  • varje gång fritt välja vilken av de två tiderna/passen som passar dig bäst
  • varje gång fritt välja om du vill delta på Hälsans Hus eller Online (Zoom)
  • uppleva kraften och energin som skapas när vi yogar och mediterar tillsammans i grupp

TID & PLATS

Start 22 september och vi ses vid åtta tillfällen på tisdagar – med undantag för vecka 44. Du kan varje gång välja att delta på plats på Hälsans Hus i Lund eller Online (Zoom) och du kan också varje gång välja mellan två tider;

  • kl 7-8
  • kl 11-12

PRIS

1.500 kr / 1.400 kr
Det lägre priset för studenter, arbetslösa och pensionärer. För företag/organisation tillkommer moms.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com, på tfn 0706 – 500 855 eller via PM på Facebook.

……………………………………………………………………………………….

MINDFULNESS & MEDITATION

Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt. Du intar genom enkla övningar en mer accepterande och ickedömande hållning till dig själv och livet. Du blir mer lyhörd för andra och mer närvarande i relationer. Mindfulness har i åtskilliga studier visat sig förbättra bland annat just möjligheten att stanna upp för att vara och uppleva mer i nuet, få verktyg för att hantera stress och det ständiga tankebruset. Att hitta tillbaka fokus, koncentration och hitta till ditt inre djupa lugn upplever många förbättras. Även att stärka din självkänsla och få bättre sömn samt att bli mjukare mot dig själv och visa dig själv omsorg och medkänsla är områden som stärks genom träningen.
Läs mer om Mindfulness

YINYOGA

YinYoga är en blandning av yoga och mindfulness. Det är en skön och långsam yogaform som alla kan utöva såväl gamla, unga, viga som stela. Vi utför enkla mjuka yogaövningar och stannar i dessa en längre stund samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. Du behöver inga speciella kläder och alla övningar är sittande eller liggande. Övningarna ökar bl a flexibiliteten i höfter, benmuskler och gör ryggen lite mer böjlig. I yinyogan är det inte bara kroppen som stretchas utan vi mjukar även upp vårt medvetande. De enkla positionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne. På grund av att fokus ligger i nuet och på att känna kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor – blir yinyogan även en övning i medveten närvaro sk mindfulness.
Läs mer om Yinyoga

……………………………………………………………………………………….

 

Ny Insikt arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner genom bland annat kurser (i grupp eller individuellt), föredrag, workshops och andra aktiviteter inom mindfulness. Jag är diplomerad mindfulnessinstruktör och utbildad av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström. Ola är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn. Jag är också utbildad inom yinyoga av Magdalena Mecweld, beteendevetenskap, coaching/parcoaching, sorgbearbetning, Vipassanameditation och KBT. Läs mer om mig under fliken Om

 

RÖSTER FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

“Tack för mig och tack för sköna tisdagar på Hälsans hus! Kursen höll vad den lovade- inga prestationskrav, bara få vara, med sig själv men ändå tillsammans i en grupp för att lära sig utforska andetaget i en medveten närvaro, vilket ju ibland är svårare än man kan tro.. Bra och varierande övningar med en kompetent och lugn ledare.”

“Underbar kombo av yoga och mindfulness”

“Längtar till tisdagarna. Vill stanna i känslan. Vill inte gå hem.”

“Detta är helt underbart. Längtar till hösten”

……………………………………………………………………………………….

Att stanna upp och ta sig tid att praktisera dessa vardagsövningar är en handling i självkärlek och ett sätt att visa sig själv omsorg.

Det är i mötet med dig själv det händer spännande saker. Det är där du hittar svaren.

Låt oss tillsammans under hösten nyfiket utforska det som uppstår i nuet!

Varmt välkommen!  /  Christel

Ställ en fråga