Lär dig meditera! – Start 6 februari 2022 – 100% Online

Lärdigmeditera NyInsikt

Få nya perspektiv & insikter!

Det här är för dig!

Jag heter Christel Lilja och jag kommer att göra allt för att du ska lyckas med att komma igång och meditera!

Du behöver inga förkunskaper och det spelar ingen roll om du har kommit i kontakt med mindfulness och meditation tidigare.

Det här är för alla som vill få inspiration och stöd i sin träning! Både för dig som ny och för dig som har tränat tidigare och som vill komma igång igen. Läs längre ner i inbjudan om mindfulness effekter för den som tränar.

Lär dig meditera! – 21 dagar online – start 6 februari 2022

Upplägget är 100% online via Facebook. Så du kan bo vart du vill i hela världen och du har inga tider att passa. Vi möts dagligen i en hemlig Facebook-grupp (där bara vi som är med i gruppen har tillträde) när det passar dig bäst. Du har inga tider att passa.

Du som inte är med i Facebook kommer att få en enkel instruktion (5 steg) för hur du skapar en profil. Denna kan du sen lika enkelt avsluta då vi är klara.

Meditation & Mindfulness – Verktyg för livet

Det sägs att det krävs 21 dagar för att etablera en vana. Vet inte hur vetenskapligt det är men det var ungefär det det tog för mig att komma igång med min träning i meditation. Detta är 14 år sedan. Jag fick genom meditationen tillgång till ett verktyg för livet. Mindfulness finns med mig flera gånger varje dag i olika situationer. Det är inte alltid jag lyckas. Men då blir jag ändå hjälpt genom att bli påmind om att jag kanske låtit min sk “autopilot” köra på.

Läs mer om mindfulness längre ner i inbjudan eller klicka här

Lär dig meditera! – Du får dagligen tillgång till

 • Guidade mindfulnessövningar & meditationer
 • Inspiration och vägledning utifrån mindfulness begreppsvärld och perspektiv (korta videos)
 • “Hemuppgifter” som inspiration och fördjupning i den egna träningen
 • Stöd och verktyg för din dagliga träning i mindfulness
 • Inspiration och pepp från de andra i gruppen

Din investering

 • 795 kr (för företag tillkommer moms)
 • Gå tre betala för två! För att rabatten ska gälla ska bådas deltagaravgift vara inbetald senast den 24 december
 • Detta är Friskvård

Anmälan & Frågor

Skicka din anmälan och dina frågor till christel.lilja@nyinsikt.com.

Sagt om Ny Insikts Lär dig meditera!

“Du är en bra ledare och krånglar inte till det. Upplägget med info kring mindfulness tyckte jag var enkelt att följa. Lagom nivå och inte för långt, utan konkret och samtidigt med exempel från livet. Kändes fint!”

“Att jag gillar att ha något att återkomma till. Blir nyfiken då. Längtar till dagens klipp. Att jag gör mer mindfulness naturligt i min vardag än jag trodde. Kraften i att göra övningar med öppna ögon eller gåendes.”

“Dina reflektioner under dagen med både filmsnuttar och bilder hjälpte mig att tänka efter vad som varit min mindfulness i det enkla under dagen.”

“Jag har lärt mig massor! Måste bara lära mig att avsätta tid för detta också. Viktigast är att man gör nåt och inte går in i prestation. Att några få minuter om dagen kan göra stor skillnad.”

“Jag tyckte verkligen om kursens form. Så mycket bättre att inte bara följa ett “program” som någon lagt ut med olika övningar, utan kontakt med läraren/arrangören. Det var också viktigt att ta del av varandras tankar.”

Om Mindfulness & Meditation

Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt. Du intar genom enkla övningar en mer accepterande och ickedömande hållning till dig själv och livet. Du blir mer lyhörd för andra och mer närvarande i relationer. Mindfulness har i åtskilliga studier visat sig förbättra bland annat just möjligheten att;

 • stanna upp för att vara och uppleva mer i nuet
 • få verktyg för att hantera stress och det ständiga tankepladdret
 • hitta fokus och lugn
 • stärka din självkänsla och få bättre sömn

Övningar som hjälper oss att nyfiket och öppet utforska nuet med hjälp av andetaget och kroppen. Utan att värdera och bedöma det vi möter. Med övningarna hittar vi tillbaka till vårt fokus, finner lättare vårt inre lugn och får lättare att hantera stress och oro.

Övningarna är enkla och ger vår hjärna välbehövlig vila och vi gör bland annat andningsövningar, kroppsscanningar och sköna visualiseringsmeditationer. Med mindfulness tränar vi upp medkänslan med oss själva och andra. Självkärleken ökar. Efter att ha tränat ett tag kommer den djupa insikten i hjärtat att “man själv” är den viktigaste personen i ens liv. Vad är bäst för ”mig”?

Om Christel

Christel Lilja arbetar genom Ny Insikt förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner. Hon har själv mediterat i över 14 år och har lett grupper och personer genom kurser, träning och retreats i detta sedan 2014. Hon är utbildad inom mindfulness av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness (är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn). Hon är också bland annat utbildad inom Vipassanameditation, beteendevetenskap, coaching, sorgbearbetning, Yinyoga och KBT. Christel träffar sina klienter antingen i Lund på Hälsans Hus, online via t ex Zoom eller ute på uppdrag hos företaget/klienten.

Läs mer om Christel på www.nyinsikt.com

Sagt om Ny Insikts mindfulness

Många beskriver sin upplevelse av mindfulness som livsomvändande. Det blev det för mig också. Här kommer ord från en deltagare. Läs mer på hemsidan om fler deltagares reflektioner av träningen.

”Jag har verkligen tyckt om att gå din kurs. Det har känts spännande att komma till varje tillfälle och jag tycker att ditt upplägg med varierande övningar blandat med reflektioner har varit bra. Jag har lärt mig väldigt mycket om mindfulness och om mig själv. Kursen har gett mig övningar, tankar och förhållningssätt som jag tar med mig och kommer att fortsätta praktisera själv. Jag tycker också att det har varit väldigt värdefullt att ha hemuppgifter varje vecka så att man verkligen får in mindfulness hemma i vardagen.”

Vi ses! / Christel

Ställ en fråga