Heldag med Sorgbearbetning – 31 mars 2019, Hälsans Hus i Lund

Denna dag är för dig som vill få en bättre förståelse för sorgeprocessen. Även för dig som vill få dela tankar och känslor kring detta med andra. Om du vill. Inspirationsföredraget kommer att ske i dialog och reflektion.

Vi kommer också att göra mjuka välgörande och öppnande övningar i YinYoga. Och vi kommer att utforska våra tankar och känslor samt stilla sinnet och hitta vårt inre djupa lugn med hjälp av övningar i Mindfulness.

Med dig hem har du nya insikter kring sorgeprocessen och också verktyg om hur du själv kan gå vidare med egen läkning samt hur du på ett bättre sätt kan möta de som sörjer.

……………………………………………………………………………………

TID & PLATS

Söndagen den 31 mars kl 9.00-15.00 på Hälsans Hus i Lund.

PRIS

690 kr – Priset är inkl boka-tidigt-rabatt på 50 kr om anmälan görs innan 28 feb – annars betalar du 740 kr. I priset ingår fika och snacks. Vill du köpa till lunchsallad (kyckling eller vegetarisk) tillkommer 60 kr.

ANMÄLAN & FRÅGOR

Via mejl christel.lilja@nyinsikt.com eller via PM på Facebook.

OM SORG

Sorg gör att en del av våra drömmar, förhoppningar och förväntningar om framtiden spricker. ”Det blev inte som jag hade tänkt”

Processen att sörja och att bearbeta sorg är individuell. Dina upplevelser och känslor finns bara i din kropp. Ingen annan vet hur just du känner.

Många förknippar sorgbearbetning med döden. Det kan det vara men andra exempel på förluster kan vara allt från sjukdom och död för både personer och husdjur, förlora jobbet, förändringar på arbetsplatsen, barnlöshet, skilsmässa, flytt … till förlusten av t ex drömmar, tillit och trygghet vad gäller barndom, livet, ekonomi eller annat.

Reaktioner på sorg ser olika ut och varierar över tiden. Känslor som tomhet, rädsla, förtvivlan, ilska, frustration och koncentrationssvårigheter kan finnas men också reaktioner som förändrad aptit, vilja att umgås med andra och inte minst känslomässig isolering. Man stänger helt enkelt av.

Sorgbearbetning handlar i stort om att försonas med det som varit. Där förståelse, försoning och förlåtelse infinner sig istället för dömande och kritiserande. En mjukhet infinner sig till det man har gått igenom.

I sårbarheten berör vi både vårt eget och andras hjärtan. Ditt sanna och ärliga sätt att förhålla dig till din omgivning får ditt ljus att stråla. Ditt ljus bidrar till att även andras ljus tänds.

……………………………………………………………………………………

OM CHRISTEL LILJA / NY INSIKT

Christel arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner genom bland annat kurser (i grupp eller individuellt), föredrag, workshops och andra aktiviteter.

Christel är utbildad inom sorgbearbetning inkl komplicerade förluster och erbjuder detta både individuellt och i grupp samt håller inspirationsföreläsningar i detta. Hon är också utbildad inom bl a beteendevetenskap, mindfulness coaching, KBT och yinyoga. Läs mer om Christel på www.nyinsikt.com

Varmt välkommen!
Christel

Ställ en fråga