Mindfulness

Känner du dig stressad och har svårt för att fokusera? Svårt för att vara fullt närvarande i nuet? Vill få bättre sömn?

 

Om Mindfulness

Idag lever många av oss under stress och press. Vi upplever det som att tiden inte räcker till. Vi saknar tid att lyssna inåt, landa och fokusera på det som är viktigt … viktigt på riktigt. Många av oss lägger mycket tid på det som har passerat och också på det som kanske ska komma eller inte komma. Vi är någon annanstans och konsekvensen blir att vi missar upplevelsen och närvaron i nuet.

Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt där du genom enkla övningar utvecklar förmågor som acceptans, nyfikenhet och icke dömande. Vid träning av mindfulness upplever många att de får…

  • konkreta verktyg för att hantera stress och press
  • större närvaro i nuet
  • enklare för att fokusera och prioritera och det blir därmed också lättare att fatta beslut
  • lättare möter förändringar och agerar mer genomtänkt under pressade omständigheter
  • bättre fungerande samspel/kommunikation med dem där hemma och på jobbet

Du får

Genom att regelbundet träna får du lättare för att släppa taget om det ständiga tankeflödet och acceptera nuet precis som det är just nu. Du följer med ögonblick för ögonblick. Andetag för andetag.

Man blir helt enkelt mer medveten om hur man tänker, hur man reagerar och förhåller sig till andra. Ens tankar och reaktioner styrs inte längre lika lätt av ”autopiloten” som med automatik lättare väljer de dömande och kritiska tankarna. Man svarar istället med en vänlighet, mjukhet och medkänsla även mot sig själv. Som bonus får många även bättre sömn.

Jag erbjuder mindfulnesskurser i Lund med omnejd både i grupp och individuellt. Detta erbjuds både privat och företag och förutom att hålla kurser i mindfulness håller jag också inspirationsföredrag på t ex företag, universitet, sjukhus där vi då också gör någon övning. Beroende på fokus och vad man vill få ut kan dessa träffar vara på allt mellan 2h till en heldag.

Se under fliken Aktuellt för aktuella och kommande kurser i mindfulness. För dig som företag läs mer under fliken Mindfulness på arbetsplatsen.

Vill man få en längre upplevelse för en dag eller några dagar besök gärna någon av våra uppskattade workshops eller retreats. Läs mer här.

Låter detta som något för dig?
Boka tid direkt via länken nedan alternativt kontakta mig på 0706-500855 eller på christel.lilja@nyinsikt.com så diskuterar vi utifrån dina behov.

Boka tid

Mindfulness är friskvård och därför avdragsgillt. Prata med din arbetsgivare.

Mindfulnessaktiviteter framöver t ex kurser, föredrag

Under fliken Aktuellt kan du läsa mer om aktuella grupper och föredrag t ex Mindfulness / Meditation och Mindfulness Fördjupning samt vilka retreats och workshops som är inplanerade.

Läs gärna om tidigare kursdeltagares intryck under fliken Referenser.

Christel är diplomerad mindfulnessinstruktör och utbildad av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström. Ola är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn. Christel är också utbildad inom beteendevetenskap, coaching och sorgbearbetning. Läs mer under fliken Om på hemsidan.

Länkar;