Mindfulness

Känner du dig stressad och har svårt för att fokusera? Svårt för att vara fullt närvarande i nuet?

 

Om Mindfulness

Idag lever många av oss under stress och press. Vi upplever det som att tiden inte räcker till. Vi saknar tid att lyssna inåt, landa och fokusera på det som är viktigt … viktigt på riktigt.

Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt där du genom enkla övningar utvecklar förmågor som acceptans, nyfikenhet och icke dömande. Vid träning av mindfulness upplever många att de får…

  • konkreta verktyg för att hantera stress
  • ökad förmåga att fokusera och prioritera och därmed också lättare för att fatta beslut
  • lättare för att möta förändringar och lättare för att agera klokare under pressade omständigheter
  • en ökad närvaro i nuet och bättre fungerande samspel/kommunikation med andra

Du blir helt enkelt mer medveten om hur du tänker, hur du reagerar och förhåller dig till andra. Dina tankar och reaktioner styrs inte längre lika lätt av ”autopiloten” som med automatik lättare väljer de dömande och kritiska tankarna. Du svarar istället med vänlighet och medkänsla även mot dig själv. Som bonus får många även bättre sömn.

Genom att regelbundet träna får du lättare för att släppa taget om det ständiga tankeflödet och acceptera nuet precis som det är just nu. Du blir bättre på att leda både dig själv och andra.

 

Jag erbjuder

Jag är diplomerad mindfulnessinstruktör och utbildad av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström. Ola är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn. Jag är också utbildad inom beteendevetenskap, coaching och sorgbearbetning. Läs mer om mig under fliken Om på hemsidan.

Jag erbjuder mindfulness i Lund med omnejd både i form av individuell mindfulness coaching (=kurs inkl samtal) och i grupper/klasser. Detta erbjuds både privat och företag och förutom att hålla mindfulnesskurser håller jag också inspirationsföredrag på t ex företag, universitet, sjukhus där vi då också gör någon övning. Beroende på fokus och vad man vill få ut kan dessa träffar vara på allt mellan 2h till en heldag.

Vi ses för mindfulness i Lund på Hälsans Hus alternativt annat plats. Se under fliken Aktuellt för aktuella och kommande kurser i mindfulness.

Vill man få en längre upplevelse för en dag eller några dagar besök gärna någon av våra uppskattade workshops eller retreats. Läs mer här.

Låter detta som något för dig?
Boka tid direkt via länken nedan alternativt kontakta mig på 0706-500855 eller på christel.lilja@nyinsikt.com så diskuterar vi utifrån dina behov.

Boka tid

Mindfulness är friskvård och därför avdragsgillt. Prata med din arbetsgivare.

Aktiviteter framöver t ex kurser
Under fliken Aktuellt kan du läsa mer om aktuella grupper och föredrag t ex Mindfulness / Meditation och Mindfulness Fördjupning samt vilka retreats och workshops som är inplanerade.

Läs gärna om tidigare kursdeltagares intryck under fliken Referenser.

Länkar;