Sorgbearbetning

Har du svårt för att släppa taget om det som varit? Blev det inte som du hade drömt om och tänkt dig? Kommer du inte vidare?

Om sorg och sorgbearbetning

Vid alla förluster, kriser och större förändringar uppstår olika förlustreaktioner vilket är alldeles normalt och naturligt. När vi tänker på sorg tänker vi ofta på förlust av någon eller något men det kan också handla om förlusten av till exempel tillit och trygghet.

Reaktioner på sorg ser olika ut och varierar hos varje person över tiden. Känslor som tomhet, förtvivlan, ilska, nedstämdhet, frustration och koncentrationssvårigheter är några av de reaktioner man kan få.

Processen att sörja och att bearbeta sorg är individuell. Dina upplevelser och känslor finns bara i din kropp och ingen annan vet hur just du känner.

Det är inte tiden i sig som läker sorgen utan det är vad man gör under tiden. Oförlöst sorg handlar ofta om något okommunicerat av känslomässig natur och just kommunikation är därför ofta nyckeln för att komma vidare.

För att du ska få hjälp med att släppa taget om det som håller dig tillbaka och därmed kunna leva fullt ut utan dessa begränsningar följer vi här ett pedagogiskt handlingsprogram för sorgbearbetning. När du gått igenom denna process kommer du att ha en mer klarsynt och förlåtande syn på det som varit och har också fått lättare för att släppa taget och kan nu gå vidare i ditt liv.

Exempel på förluster kan vara allt från dödsfall, sjukdom, drömmar, bli av med jobbet / förändringar på arbetsplatsen, barnlöshet, skilsmässa, flytt … till förlusten av tillit och trygghet vad gäller barndom, ekonomi och annat.

Du får

Som handledare i sorgbearbetning är jag ödmjuk, inkännande och varm men också tydlig och ger rak och kontinuerlig återkoppling på ditt arbete. Detta är viktigt för att du ska kunna ta dig vidare i processen och därmed kunna släppa taget om det som varit.

Jag bjuder på ett första förutsättningslöst möte (via videomöte eller telefon) på 15 minuter utan kostnad. Utgångspunkten vid detta möte är var i livet du är just nu. Detta första samtal handlar främst om att skapa förtroende och tillit för vårt fortsatta arbete tillsammans. Vi bokar därefter upp tid för vårt första samtal.

Vi träffas i Lund, via FaceTime eller Skype alternativt annat webbaserat verktyg. Boka tid direkt via länken nedan alternativt kontakta mig på 0706-500855 eller på christel.lilja@nyinsikt.com så diskuterar vi utifrån dina behov.

Boka tid

Läs gärna mer på www.sorg.se.

 

“Jag har många långa års smärtor bakom mig. Känner att detta arbete har tagit mig vidare till nästa steg för mig. Jag har släppt taget om en del och känner större förståelse och acceptans över varför det har varit som det har varit. Jag ser att vi har följt en process men har också känt att så mycket mer har tagits med och in i detta arbete. Tacksam mot mig själv för att jag valde in detta. Tack Christel”
/ Andreas

Läs gärna om tidigare klienters omdöme om sorgbearbetning hos mig under fliken Kunder & Referenser här på hemsidan.